TIFF si-a desemnat castigatorii

Aseara, sala Teatrului National din Cluj-Napoca s-a dovedit neincapatoare pentru publicul venit sa afle castigatorii celei de a cincisprezecea editii TIFF.

TIFF si-a desemnat castigatorii

Acestia sunt:

Bogdan Mirica, regizorul filmului „Caini', care a primit Trofeul Transilvania;
Avishai Sivan, regizorul filmului „Tikkun', care a primit premiul pentru Cea mai buna regie;
David DIngeo, care a primit premiul pentru „Cea mai buna interpretare', pentru rolul din filmul „Un loc la umbra / De lombre il y a';
Monika Naydenova si Alexander Benev, care au obtinut o Mentiune Speciala din partea juriului, pentru interpretarea din filmul „Sete / Thirst';
Marina Seresesky, care a primit Premiul Publicului oferit de MasterCard, pentru regia filmului „Usa deschisa / La Puerta Abierta';
Iain Smith, producator american, pentru Contributia adusa cinematografiei mondiale;
Cristi Puiu, regizorul filmului „Sierra Nevada', a primit premiul special – Trofeul Transilvania 15;

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film, a fost acordat unui film din secțiunea #Animal – Taurul de Neon / Neon Bull', in regia lui Gabriel Mascaro.

A mai fost acordat un premiu pentru intreaga cariera actritei Lujza Orosz, care nu a putut fi prezenta la decernarea premiului, dar care a transmis un emotionant mesaj inregistrat.

Actrita Carmen Galin a primit Premiul de Excelenta, oferit de Mercedes Benz, in uralele publicului din Cluj, orasul sau natal, evocat cu caldura in discursul de multumire.

Vedeta incontestabila a serii a fost actrita Sophia Loren, care a primit premiul pentru intreaga cariera, inmanat cu emotie de Madalina Ghenea. Publicul a aclamat-o minute in sir, iar Sophia, vizibil impresionata de caldura cu care a fost primita la Cluj, a promis ca va reveni si anul viitor.

La fel si noi! Pana atunci speram sa vedem si sa revedem cat mai multe din filmele de la TIFF in cinematografele din tara!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle