Te gândești la despărțire? Inventarul de probleme care îți arată că iei decizia bună

Ai dubii legate de despărțire? Există câteva aspecte care în ceea ce privește sănătatea relației nu sunt deloc negociabile.

Te gândești la despărțire? Inventarul de probleme care îți arată că iei decizia bună

Fiecare are în lista mentală diverse motive de despărțire. Pentru unele persoane anumite aspecte sunt negociabile, sunt dispuse să facă un efort să treacă peste, pentru altele reprezintă o barieră peste care nu pot trece. Dincolo de aceste nuanțe discutăm de contexte care sunt absolut nocive pentru tine și pentru relație.

Violența fizică

Rareori violența debutează furtunos cu o bătaie în toată regula. Ritmul este crescdendo, cu împins, o palmă, tras de păr etc. Nu mai este nevoie să subliniem că violența fizică îți poate pune la propriu în pericol viața, iar în România cazurile de violență domestică sunt alarmant de crescute.

Dependențe

Aici palierul este larg. Dependența poate fi de alcool, de droguri, de jocuri de noroc, de pornografie etc. Dependența în sine înseamnă nu doar probleme financiare, accese de furie, ci și un absenteism emoțional sau fizic din relație. Fiind amorțit de obiectul dependenței sale, partenerul nu poate oferi sprijin, suport, protecție, siguranță, nici afecțiune sau atenție. Cu atât mai grav când nu își conștientizează dependența și nu dorește să facă ceva concret în sensul eliminării ei.

Simți că ai făcut tot ce ținea de tine

Uneori, situația nu este așa delicată cum a fost prezentată mai sus. Aveți diferite probleme pe care le-ai abordat în fel și chip. Resursele tale sunt deja pe minus, și efectiv nu consideri că mai poți face ceva pentru repararea relației. Ai încercat tot, iar de multe ori de una singură. Deoarece partenerul nu dorește să își asume implicarea în acest proces anevoios care este vindecarea relației.

Se tot repetă…

… ceea ce ai cerut punctual a fi corectat și care pentru tine reprezintă ceva extrem de important. Nu ești ascultată, nu ești luată în seamă, știe că acțiunea respectivă ție îți aduce suferință, însă nu e dispus să facă ceva în acest sens. Practic nu ține cont de nevoile tale.

Se obligă singur să fie cu tine

Este foarte dureros să știi că nu te vrea, să îți spună concret asta, că nu te mai iubește, nu te mai privește ca pe o femeie, dar să rămână în relație din diverse motive care țin de statut, copii, aspecte financiare. Poate chiar să îți propună să aveți vieți romantice separate, dar în același timp să vă comportați cel puțin în aparență ca o familie.

Minciuna

Încrederea în el și în relație este pur și simplu dinamitată. Nu mai crezi nimic din ceea ce spune, minciunile repetate, falsele promisiuni te-au dezamăgit teribil. Ceea ce zice nu este nicicum susținut sau probat de ceea ce face, astfel încât îți este extrem de greu să vizualizezi un viitor împreună, de care el fuge metodic.

Citește și:
Cum să gestionezi acea situație dureroasă când simți că partenerul se îndepărtează de tine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle