Tânărul care a venit călare la Iași să își vadă partenera care născuse ne arată că nici coronavirusul nu poate ucide romantismul

Un tânăr a venit călare la Iași dintr-o comună din împrejurimi, după ce s-au pus în vigoare restricțiile de deplasare și autobuzele nu mai circulau.

Tânărul care a venit călare la Iași să își vadă partenera care născuse ne arată că nici coronavirusul nu poate ucide romantismul

Tânărul care a ajuns călare la Iași este Sergiu Ion Ciobotariu și el a aflat miercuri că soția lui a născut, la maternitate, că are un băiat, și a vrut să le ducă de mâncare.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. L-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă.”, a spus Sergiu, pentru BZI.

După vizita la spital, tânărul a muncit: „Am fost plecat la muncă. În fiecare zi plec la muncă cu calul. Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare.”, a mai spus Sergiu.

Tânărul trăiește în condiții modeste împreună cu familia și a început să construiască o casă de câțiva metri pătrați. „Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu acum, dar nu avem ce face, muncesc cât pot.”, a mai spus Sergiu.

Tânărul a ajuns călare la Iași, unde a fost oprit joi de polițiștii din centrul orașului, care supravegheau străzile pustii din cauza restricției de circulație, a transmis Observator.tv.

Imaginea înfățișându-l pe tânărul călare în mijlocul orașului s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare, mai cu seamă după ce s-a aflat motivul pentru care bărbatul ajunsese călare în oraș.

Oprit de agenți, bărbatul le-a explicat polițiștilor că vine dintr-un sat și merge la o maternitate din Iași, unde soția sa tocmai a născut, iar în lipsa autobuzelor singura sa opțiune de deplasare a fost calul.

Responsabil, tânărul le-a prezentat agenților și declarația pe proprie răspundere completată, necesară celor care circulă în condițiile de carantină. Deși a prezentat o declarație, Observator anunță că tânărul a fost sancționat cu avertisment, pentru că o hotărâre a Consiliului Local Iași interzice accesul cu vehicule cu tracțiune animală în oraș.

Evenimentul s-ar fi întâmplat, conform sursei amintite, în prima zi în care s-au instaurat restricții de circulație încă mai severe pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Conform noilor restricții, oamenii nu mai pot ieși din propriile case decât cu anumite scopuri (pentru a merge la muncă, la magazine alimentare sau farmacii sau pentru diverse acțiuni de voluntariat), completând o declarație pe propria răspundere, care este prezentată apoi forțelor de ordine care veghează la implementarea noilor măsuri.

Ulterior s-a dovedit că tânărul care a venit călare la Iași are 22 de ani și provine dintr-o comună din județ, Răducăneni. Tânărul purta mască de protecție și își luase, deci, măsurile necesare pentru a-i proteja pe oamenii cu care s-ar fi putut întâlni pe parcursul deplasării sale.

Tânărul a venit călare la Iași de la peste 40 de kilometri distanță și a fost filmat de trecătorii uimiți de o astfel de priveliște într-unul din marile orașe ale României în 2020.

Tânărul le-a explicat agenților că, în lipsa altor mijloace de transport care să-i permită să își vadă soția și copilul, nu a avut de ales decât să meargă călare până la maternitate.

Citește și:
Imaginea emoționantă a unei fetițe bolnave de cancer, izolată de tată pentru a o proteja în fața epidemiei de coronavirus

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle