Tabieturi si ingrediente, de Alex. Leo Serban

Unii prieteni de-ai mei s-au amuzat aflind ca nu calatoresc decit cu „puisorul” dupa mine... Este vorba despre o perna mai mica, usor de transportat in valiza.

Tabieturi si ingrediente, de Alex. Leo Serban

Tabietul acesta mi-a venit dupa ce am nimerit de prea multe ori in hoteluri (chiar si de patru stele) in care pernele erau niste giganti: daca erau prea tari, ma trezeam cu gitul intepenit; daca erau prea moi, simteam ca ma sufoc indata ce-mi afundam capul in perna. Cel mai adesea ma duceam imediat la receptie, cerind o perna mai mica. Mi se dadea – invariabil – una, intr-adevar, „mai mica”, dar nu suficient de mica pentru a ma odih­ni ca acasa.

Cind toti stim cit de important este somnul, cred ca numai rauvoitorii ar putea sa sustina ca acesta este un „moft”. Dimpotriva, consider ca este ceva foarte util si sanatos. Si mai cred ca, in lumea tot mai uniformizata in care ne este dat sa traim, este bine sa ne cultivam micile comoditati personale – cu riscul de a parea „excentrici”.

O alta „excentricitate” de-a mea este ca nu suport salata rucola. Stiu ca unii sint innebuniti dupa aceasta specialitate italieneasca, dar – in ceea ce ma priveste – gustul si chiar mirosul acestui vegetal mi se par insuportabile. Or, cum iubesc Italia pina la epuizare nervoasa, orice masa pe care o iau in aceasta tara paradisiaca este precedata de parlamentari pisaloage cu chelnerii sa nu adauge rucola la nici unul dintre felurile de mincare. Este ceva mai degraba fastidios, stiind ca italienii pun rucola in te-miri-ce… Dar papilele mele sint vigilente! Daca simt cel mai mic iz de rucola in salata care mi se serveste, chem chelnerul si-i explic frumos ca in mincarea mea exista un ingredient intrus.

Aceleasi reguli draconice, autoimpuse pentru a-mi face viata mai placuta, se aplica si-n prietenii. Recent, am renuntat la amicitia cu un tinar ambitios, care si-a facut un titlu de glorie din a sustine stinga pentru a-si intretine „brand-ul”. Tinarul este sarmant, talentat, bine „conectat”, dar lipsit de rabdare – si, mai ales, de acea minima exigenta care iti cere sa-ti construiesti o identitate profesionala inainte de a te erija in lider de opinie.

Cu riscul de a parea depasit, consider ca un blog nu poate tine loc de CV, dupa cum nici impertinenta nu poate inlocui pertinenta in­telectuala. In consecinta, l-am „scos” din meniul meu – asa cum scot rucola din meniurile italienesti: viata este mult prea scurta pentru a suporta contrarietatile, gusturile care nu-ti plac sau pernele mari…

Articol publicat in ELLE Aprilie 2007

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle