Suflatul in lumanarile de pe tort poate fi periculos?

Incercam de fiecare data sa alegem fie pentru noi, fie pentru cei dragi, cele mai frumoase torturi, insa se pare ca obiceiul suflatului in lumanari nu este foarte igienic.

Suflatul in lumanarile de pe tort poate fi periculos?

Suflatul in lumanarile de pe tort este un obicei respectat in intreaga lume cand vine vorba de aniversari, insa se pare ca nu este foarte igienic.

Potrivit unui studiu recent, suflatul in lumanarile de pe tort creste numarul bacteriilor de pe acesta de pana la 1.400%. Da, ai citit bine.

Oamenii de stiinta au facut torturi false, punand glazura pe o folie rotunda si apoi au rugat oameni care tocmai mancasera pizza sa sufle in lumanarile de pe cateva torturi. Pe alte torturi au suflat oameni care nu au mancat, iar rezultatul a fost unul uimitor, insa deloc placut.

Torturile in care au suflat persoanele care mancasera pizza (scopul era sa se recreeze atmosfera de la o petrecere, cu alimentele consumate de obicei) aveau mai multe bacterii decat cele in care suflasera ceilalti oameni.

Desigur, experimentul nu a aratat deloc ceva placut, insa acest obicei este practicat inca din Antichitate, asadar nu se poate spune ca oamenii chiar se imbolnavesc serios de la asa ceva.

„Nu este o grija atat de mare in viziunea mea”, a declarat Paul Dawson, co-autor al studiului pentru „The Atlantic”. „In realitate, daca ai facut asta de 100,000 de ori, sansele de a te imbolnavi tot sunt foarte mici.”

Citeste si:
Tort sandwich cu inghetata si ciocolata

Ce inseamna asta? Intr-adevar, nu este cel mai igienic obicei, insa ne putem pune in continuare dorinte, deoarece sansele sa te imbolnavesti sunt destul de mici.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle