Pasul spre o relație armonioasă cu banii. Cursurile de Mindfulness financiar de la Școala de Bani (P)

În fiecare lună îți propui să pui bani deoparte și în fiecare lună faci ce faci și nu reușești. Poate cheltuiești impulsiv în anumite momente. Oricare ar fi situația, cert e că, în relația noastră cu banii, emoțiile joacă un rol foarte important. La cursurile online de Mindfulness financiar de la Școala de Bani, înveți să înțelegi legătura dintre emoții și obiceiurile tale financiare. Mai departe, o viață mai armonioasă te așteaptă.

Pasul spre o relație armonioasă cu banii. Cursurile de Mindfulness financiar de la Școala de Bani (P)

Multe dintre obiceiurile noastre legate de bani și cheltuieli au rădăcini adânci, tocmai în copilărie. În diverse episoade de când eram mici, am făcut asocieri între anumite emoții și anumite obiceiuri financiare. De exemplu, poate că ne e rușine să economisim pentru că asociem ideea de economie cu cea de lipsuri. Sau poate că acum nu se refuzăm nicio plăcere ca să compensăm pentru anii din copilărie când nu primeam tot ce voiam. Pentru fiecare om, există o astfel de explicație. 

E important să înțelegem de unde vin anumite obiceiuri de-ale noastre dacă vrem să ne înțelegem mai bine și să începem să facem pași spre o viață mai echilibrată, matură. La asta s-au gândit cei de la Școala de Bani când au construit cursurile online de Mindfulness financiar.

În 21 de lecții online, câte una pentru câte o zi, căci e nevoie de timp pentru ca informațiile să se așeze, cei care aleg să facă acest curs învață cum să aplice tehnici din mindfulness în relația cu banii. E nevoie doar de un smartphone sau de un computer și de puțin timp.

Cursul este munca echipei BCR, cei care au construit Școala de Bani, și psihologul Gáspár György. Este gratuit și disponibil pentru oricine e interesat. Se potrivește și tinerilor care vor să învețe să facă economii, dar și adulților care vor să se bucure din plin de o viață fără griji.

Nicoleta Deliu, director de comunicare la BCR, a vorbit într-un interviu pentru ELLE despre ce înseamnă mindfulness financiar și despre beneficiile noului curs, dar și despre celelalte ateliere de educație financiară organizate de Școala de Bani.

„Cred că absolut toată lumea are nevoie de cursuri de educație financiară pentru că, pe diferite niveluri, avem nevoie să învățăm lucruri noi. Mai ales pentru că noi trăim într-o societate în care nu am avut parte de genul acesta de discuții', spune Nicoleta Deliu.

Urmăriți interviul integral:

CONȚINUT VIDEO ELLE
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle