(P) Top 3 criterii de urmărit atunci când cauți scaune auto pentru copii

(P) Top 3 criterii de urmărit atunci când cauți scaune auto pentru copii

Îți dorești să achiziționezi scaune auto pentru copii? Un astfel de obiect este esențial în orice mașină, deoarece te ajută să-l transporți pe cel mic în siguranță. În plus, acesta a devenit obligatoriu in Codul Rutier, iar lipsa sa poate atrage sancțiuni. Totuși, s-ar putea să nu știi încă de ce aspecte să tii cont atunci când alegi un model. Iată 3 calități cărora trebuie să le acorzi atenție!

1. Categoria de vârstă pentru care este construit scaunul

Fiecare scaun este diferit, astfel pe piață există o mulțime de modele din care poți alege. Acestea sunt construite pentru diferite intervale de vârstă, înălțime și greutate. Drept urmare, este necesar alegi unul care aibă dimensiunile potrivite și asigure comoditate. Unele scaune auto copii sunt potrivite pentru  nou-născuți, în timp ce altele au fost concepute special pentru cei care au 12 ani.

Mulți producători recomandă rear-facing-ul până la doi ani, deoarece cea mai sigură poziție este cea cu spatele la sensul de mers. Legislația din România nu prevede însă nimic despre asta, ci doar menționează faptul orice copil de până la 135 cm trebuie transportat într-un dispozitiv special. Un mini-scaun este ideal pentru copiii de până la 3 ani, în timp ce modelele cu dimensiuni mari sunt create pentru cei de peste 4 ani.

2. Mașina pe care o conduci

Există două tipuri de scaune auto pentru copii. Prima categorie se fixează cu centurile mașinii, în timp ce a două este construită în baza unui sistem isofix. Deși modelele clasice sunt destul de sigure, acestea nu dispun de foarte multă tehnologie. Pe lângă asta, unele automobile au centurile foarte scurte și acestea nu cuprind scaunul suficient. 

Dacă dispui de isofix, prinderea se face doar cu un click și este mult mai rapidă. De asemenea, rotația este o opțiune care te poate ajută să ai parte de mai multă comoditate. Scaunele în baza isofix ocupă un spațiu mărit, însă oferă mai multe beneficii. Nu uită faptul că Uniunea Europeană are standarde în acest domeniu și trebuie să dispui de eticheta galbenă sau portocolie, care să garanteze testele minime obligatorii.

3. Calitatea materialelor

Bumbacul este un material textil foarte plăcut pentru cei mici. În același timp, absoarbe transpirația și permite pielii să respire. Este necesar, însă, că modelul de scaune auto copii să dispună și de elemente de protecție. Spre exemplu, acesta ar putea avea bumpere sau airbag-uri frontale, deoarece ele oferă protecție împotriva impacturilor. Probează modelul ales și asigura-te că îl instalezi în mod corect.

Cele mai multe scaune au indicatoare sonore care te avertizează atunci când acest proces este efectuat greșit. Acestea își schimbă culoarea din roșu în verde la clipsarea corectă în tije și la adăugarea piciorului de sprijin în podea. Verifică dacă ai acces la reglajele interne, în special la tetiera și la tensionarea centurilor. Acestea pot necesită ajustări, în special în cazul în care ai un copil foarte mic, deoarece el își mișcă mâinile în mod constant.

De unde cumperi scaune auto pentru copii de calitate?

În primul rând, evita scaunele second hand. Acestea sunt deja utilizate, iar durata de viață a unui astfel de produs nu este una foarte mare. Așadar, te poți trezi rapid cu piesele rupte. De aceea, cel mai bine ar fi alegi un magazin online de încredere, așa cum este yuga.ro. Acesta îți pune la dispoziție o gamă largă de astfel de produse la prețuri accesibile!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle