Ocolul Franței în optzeci de gusturi

Ocolul Franței în optzeci de gusturi

De pe vremea când Bucureștiul era supranumit Micul Paris, iar interpreții frumoaselor șansonete interbelice își cântau versurile cu r-ul acela franțuzesc graseiat, atât de senzual, atracția românilor către cultura franceză este binecunoscută.

Când spui Franța spui istorie și tradiții, dar spui și reinventare sau cosmopolit. De la artă, cu tot ce înseamnă ea, la gastronomie și gust. Pentru că Franța, în primul rând, înseamnă gust. Fin, variat, sofisticat.

Mulți Chefi celebri din Franța au ales România pentru o nouă provocare a carierei lor. Pentru legătura ancestrală dintre cele două lumi, dar și pentru gustul fin care îi poate cultiva pe cei neinițiați, sau chiar și pe cei mai pretențioși și greu de satisfăcut gurmanzi.

Bistro-urile și restaurantele cu specific franțuzesc au găsit un public dornic să experimenteze, să se educe, să descopere gusturi noi sau reinterpretări ale unora familiare, să regăsească aici, acasă, preparate pe care le-au încercat în călătoriile lor sau de care au auzit sau citit în cărțile preferate.

Bucătăria franțuzească este un loc fascinant, pentru care ai nevoie și de povestea din spatele fiecărui preparat, ca să poți fi purtat prin locurile unde acesta a fost inventat și de unde a plecat să cucerească lumea și inimile tuturor.

Un astfel de loc care a devenit o poartă de intrare în extraordinara lume culinară franțuzească este PAUL.

Lanțul de brutării de unde românii își iau dimineața bagheta crocantă exact ca într-o boulangerie pariziană, își mănâncă croissantul fraged cu unt lângă cafeaua fierbinte cu lapte, vin să se delecteze cu o tartă sau cu niște eclere în pauza de prânz și își aleg cutia de macarons, perfectă pentru un cadou sofisticat.

Bucătărie cu dragoste, rustic-chic, acesta este modul în care PAUL redefinește arta bucătăriei franțuzești. Și acum e și mai aproape de iubitorii de gust bun și fin. PAUL își schimbă conceptul și se transformă din brutărie în bistro. Pe lângă preparatele clasice cu care ne-a obișnuit, au apărut sortimente noi, cum ar fi pulpa de rață – Confit de canard, file-ul de cod – Cabillaud Royal de Méditerranée, sau obrăjori de vită, care tot Pièces de Boeuf' sună cel mai bine. Plus multe altele, gata să vă surprindă și să vă aducă în noul bistro și pentru prânz sau cină. Cât despre gust, rămâne doar să încercați fiecare dintre noile preparate.

Poți descoperi gusturi și senzații, din fiecare regiune a Franței, preparate cu grijă de echipa lui de pasionați în ale gusturilor fine.

Poți petrece o dimineață în nordul Franței cu un mic dejun cu Croque Madame, poți gusta din soarele Marsiliei având în față o supă cremă de legume, poți călători pe valea Loarei cu un platou de brânzeturi și un pahar de Cabernet Franc sau poți lua un prânz copios ce te face să te simți ca un personaj de Rabelais, având în farfurie o pulpă de rață confiată, cartofi gratinați cu unt și sos de vin cu cimbru

Dacă v-am convins că Franța cu ale ei bucate minunate este mult mai aproape decât credeți, încercați noul bistro PAUL, din București, de la Universitate. Aceasta este prima brutărie PAUL redefiniă în bistro și aici veți face ocolul Franței în optzeci de gusturi, cel puțin.

Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle