Simți că ești urmărită de greșelile din fosta relație? Află cum poți să îți dai seama că relația din prezent este afectată de ele

Este aproape imposibil să treci printr-o relație fără să faci cel puțin o greșeală. Și deși e greu să admiți că ai rănit pe cineva, important e să înveți din greșelile pe care le-ai comis și să treci mai departe. Din păcate acest lucru poate fi destul de tricky și uneori greșelile din trecut pot afecta relațiile din prezent sau viitor.

Simți că ești urmărită de greșelile din fosta relație? Află cum poți să îți dai seama că relația din prezent este afectată de ele

Sunt foarte multe motive care pot justifica reținerea ta de a menționa ce te-a determinat să îți înșeli, minți sau să îți rănești partenerul. De obicei aceste greșeli provin din locuri foarte ascunse în mintea ta iar, uneori, încercarea de a accesa acele locuri poate fi mai grea decât să recunoști că greșeala îți aparține ție.

Uite cum poți afla dacă greșelile din trecut îți afectează relația din prezent

1. Refuzi să te cerți cu partenerul/a

Poate că în relația precedentă, certurile pe care le aveai cu partenerul/a nu erau cele mai sănătoase. Însă asta nu înseamnă ca trebuie să eviți orice tip de dispută cu noul partener. Dacă ești mereu în defensivă, și refuzi să lași garda jos ar trebui să te gândești de unde pornește acest lucru. Indicat ar fi să găsești un nou mod în care să abordezi aceste situații.

2. Sau… vă certați din aceleași motive

Uneori aceste certuri toxice pot da dependență, asta înseamnă că nu faci față sentimentelor pe care le ai în cel mai bun mod. Iar faptul că ai aceleași certuri pe care le-ai avut și în fosta relație poate fi un semn că repeți anumite greșeli din trecut, chiar dacă nu este destul de evident.

3. Primești aceleași reacții de la noul partener

Dacă observi că partenerul tău curent are aceleași reacții față de comportamentul tău ca și cel din trecut, acest lucru poate fi un semn că și tu ai rămas la fel – chiar dacă nu ai observat că te repeți in anumite lucruri pe care le spui sau faci.

4. Ai un déja vu al relației

Dacă simți că noua relație este asemănătoare relației precedente, în orice fel, află că greșelile din trecut te-au urmărit până acum. Fie că repeți anumite greșeli sau pur și simplu nu poți să treci peste anumite frustări, te afli într-un impas. Un obicei nesănătos care se repetă este un semn sigur.

5. Nu ai relații cu oameni care te merită

Dacă simți că ai făcut o greșeală atunci când ți-ai ales partenerul, greșeala te poate urmări și în viitor. Acest lucru poate fi evident atunci când intri într-o nouă relație dar știi că nu e persoana potrivită pentru tine. Uneori poți realiza că nu te-ai iertat pentru greșelile comise în trecut, atunci când începi să analizezi comportamentul persoanelor din jurul tău. De exemplu poți avea un tipar în care ai relații cu persoane care mereu te înșeală. Însă nimeni nu merită acest lucru, în ciuda lucrurilor pe care le-ai făcut în trecut, trebuie să te pui pe tine pe primul loc.

6. Nu te poți baza pe partenerul tău

O relație este bazată pe echilibru. Dacă ai intrat într-o nouă relație și îți dorești cu disperare să ai mereu aprobarea partenerului tău, însă el nu îți oferă același lucru în schimb, este posibil să repeți anumite greșeli din trecut. Ambii parteneri trebuie să fie dispuși să își analizeze dinamica relației și să comunice într-un mod onest.

7. Te revanșezi prin încercarea de a fi perfect

Poate că ai făcut greșeala vieții tale în trecut, dar chiar dacă nu o să o repeți, o să faci alte greșeli și în viitor, dacă încerci să te convingi că acest lucru nu o să se întămple, este posbil să îți afectezi relația curentă. De foarte multe ori partenerii încearcă să se revanșeze pentru greșelile comise, ceea ce duce la acele așteptări deloc realiste că nu le vei comite din nou. Frica de a nu a mai face o greșeală pune foarte multă presiune pe ambele persoane dintr-o relație.

8. Nu te poți ierta

Dacă îți dorești ca noua ta relație să funcționeze, trebuie să fi capabil să îți ierți propiile greșeli. Până atunci greșelile comise în trecut o să te bântuiască mereu. Dacă unul din parteneri se simte vinovat constant și îi este rușine cu acțiunile din trecut, acest lucru poate afecta dinamica relației din prezent.

Citește și:
7 motive complet greșite pentru care rămâi într-o relație nefericită

Text: Victoria Lupascu
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle