Sfaturi clișeu despre iubire care sunt cât se poate de reale

Unele sfaturi în dragoste par a fi desprinse din filme sau cărți siropoase, dar mama sau prietena ta are dreptate. Că vrei sau nu să recunoști, iată cum stau lucrurile.

Sfaturi clișeu despre iubire care sunt cât se poate de reale

Chiar și tu oferi sfaturi în amor prietenelor tale, fie că ți cer asta sau nu. Ții la ele și instinctiv vrei să le protejezi. În ceea ce te privește reciproca este valabilă. Și, ironic, unele clișee sunt cât se poate de adevărate, indiferent dacă asta nu îți convine prea tare. Inclusiv proverbele au în ele un sâmbure de adevăr, iar transmiterea lor din generație în generație a reprezentat perla de înțelepciune și punerea în gardă a tinerelor la început de drum, ce fantasmează la iubire.

(Ai grijă ce faci) dragostea e oarbă

Inițial îl vezi ca pe un Făt Frumos. Parcă ai pe ochi o pereche de ochelari cu lentile roz, și totul la el pare absolut minunat. Da, dragostea e oarbă întrucât la început fiecare se prezintă în cel mai atrăgător mod posibil. La asta adăugăm și propria proiecție despre partenerul perfect sau visul unei povești romantice demnă de un bestseller. Semnale de alarmă? Nici nu dorești să fie adevărate, așa că ai tendința să le ignori, fiind prinsă în mrejele idealizării.

Apare când nici nu te aștepți

Dacă analizezi mai multe istorii de cuplu poți descoperi că relația s-a concretizat când prietena ta era relaxată, fără presiunea internă sau a societății de a fi cu cineva. Când își dorea mult și căuta un potențial partener în fiecare bărbat întâlnit, parcă nu se lega absolut nimic. Nu este vorba despre Univers sau soartă, ci despre un soi de disperare pe care bărbații o simt și de care fug fără să se uite înapoi.

Ochii care nu se văd se uită

Nu degeaba relațiile la distanță nu funcționează fără reguli clare și un deznodământ bine pus la punct. Adică întâlniri periodice, indiferent cât ar fi de greu. Contact susținut și constant, iar tehnologia video este de mare ajutor aici. Un plan clar în ceea ce privește separarea temporară și cine se mută unde, când, pentru a fi din nou împreună.

Femeia iubește cu inima, bărbatul cu capul

Între cele două sexe există diferențe clare, inclusiv în ceea ce privește iubirea. Femeile sunt guvernate de emoție, bărbații de rațional, iar asta se reflectă și în cuplu. Un mix util pentru a se echilibra reciproc, și trăsături pe care le putem fura unii de la ceilalți pentru o funcționare proprie mai bună…

Trei în iubire sunt prea mulți

Un proverb rusesc cu multiple nuanțe. Probabil că prima dată te gândești la infidelitate, dar în ceea ce privește intruziunile exterioare pe listă intră și mama ta sau mama lui, familia fiecăruia care tinde să impună regulile și să dicteze cum ar trebui să-și trăiască viața în doi tânărul cuplu.

Dragoste cu de-a sila nu se poate

Când s-a terminat, s-a terminat. Dacă nu te vrea, asta nu se va schimba indiferent cât ți-ai dori și câte eforturi depui. La rândul tău să te obligi să fii sau să rămâi într-o poveste în care nu simți dragoste și plăcere este o formă de autoabuz…

 

Citește și:
Ce să nu discuți cu prietenele despre partenerul tău și de ce

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle