Sexul de împăcare poate fi o idee foarte proastă. De ce e dăunător pentru tine și pentru relație

Sexul de împăcare e torid și pare că rezolvă la așternut multe probleme. Dar în realitate poate deveni mai toxic decât îți imaginezi.

Sexul de împăcare poate fi o idee foarte proastă. De ce e dăunător pentru tine și pentru relație

O confruntare cu scântei din care se trece direct la sexul de împăcare. Da, unele probleme se temperează în pat, de altele nu poți fugi oricât ai încerca. În cuplu intimitatea fizică ar trebui să se împletească cu intimitatea emoțională, însă poate servi și ca formă de manipulare din partea celuilalt.

Distragere de la problemele reale

Sexul de împăcare este absolut grozav. Ai senzația că prin el se spală toate păcatele și de fapt situația nu e așa de gravă precum pare. Însă de fapt aceasta este o modalitate de mascare a problemelor, prin care inconștient vă mințiți singuri. Mai mult, nu vă asumați niciunul schimbarea. Dacă există niște neconcordanțe de viziune, ele nu se rezolvă prin sex și gata. Ci presupun negociere, compromisuri sănătoase, comportamente schimbate. Dar dacă voi vă prefaceți că elefantul din cameră nu există, sexul de împăcare e un bandaj temporar peste rana care ulterior sângerează sau se infectează și mai tare.

Sexul de împăcare duce la confuzie

Deja poți spune că s-a creat un ritual. Vă certați și când conflictul e mai aprins virați către așternut. Iar apoi vă purtați ca și cum discuția nici nu a existat. Astfel este minimizată semnificația discuției în contradictoriu, ceea ce va naște frustrări și noi explozii emoționale. Problema rezidă în simbolistica sexului de împăcare, ce semnifică pentru fiecare dintre voi, iar acesta este un bun punct de discuție.

Sexul de împăcare satisface nevoia de atenție

Ai un partener rece, care nu îți oferă iubirea și atenția de care tu ai nevoie. Este posibil ca la nivel inconștient tu să provoci certuri, știind că ele se încheie prin sexul de împăcare. În primă instanță îți hrănești nevoia de atenție prin scandalul în sine – atenția negativă tot atenție este, apoi pasiunea sexuală te face (fals) să te simți iubită.

Sexul de împăcare ca luptă de putere

Partenerul are un comportament abuziv la adresa ta, fie că este un abuz emoțional sau fizic. Sexul de împăcare pare o modalitate prin care cere iertarea, dar de fapt continuă comportamentul dominator, prin care îți arată că puterea este la el și printre așternuturi. Posesia poate fi brutală sau ceva mai senzuală, dar miza este tot dominația asupra ta.

Ajungi să te simți vinovată

Această metodă fizică de manipulare emoțională intenționată, sau băgarea sub preș a problemelor reale și dureroase, te determină să te îndoiești de tine. Te simți folosită, păcălită, te acuzi că nu reușești să pui limite și să fii mai fermă. Treptat stima de sine capătă fisuri, poate chiar te simți un obiect sexual, că ceea ce spui și simți nu este luat în serios.

Citește și:
De ce pe timp de pandemie te îndrăgostești mai repede și poți chiar să-ți găsești alesul!

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle