Semne că se distanțează și fuge emoțional din relația voastră de cuplu

Există câteva semne care îți arată că partenerul tău se distanțează emoțional în relație. E important să le identifici și să abordați corect problemele.

Semne că se distanțează și fuge emoțional din relația voastră de cuplu

Se distanțează și poate că nici măcar nu își dă seama. O face conștient, dar fuga emoțională este completă întrucât nu vine la tine să discute ce îl deranjează și să căutați soluții pentru disensiunile din cuplu. De multe ori există acea concepție că relația merge de la sine, și, în același timp, se repară de la sine. Pentru ambele este necesar efort și se lucrează asumat. Ori poate a încercat să comunicați, iar tu nu erai disponibilă? Este afectat de factori din afara relației, precum probleme la serviciu, nu mai știe cum să facă față stresului generat de pandemie? Dacă el nu se poate deschide, nu are inițiativa, fii atentă la simptomele distanțării emoționale și invită-l să stați de vorbă.

Viața sexuală afectată

Nu este deloc utopic, chiar și pentru bărbați libidoul este în scădere drastică atunci când sunt probleme în cuplu sau sunt extrem de stresați. Ai senzația că treptat deveniți colegi de apartament, cu o relație platonică? Află ce se ascunde în spatele acestui comportament, chiar dacă discuția nu va fi neapărat una comodă pentru niciunul dintre voi. Mai ales pentru bărbații care își manifestă masculinitatea prin raportul sexual…

Este absent fizic și emoțional

Stă foarte mult peste program la serviciu. Dacă lucrează de acasă, serile este tot în fața calculatorului. Dacă nu muncește evadează ore întregi în jocuri video sau seriale. Și-a dezvoltat un hobby care îi ocupă mult timp, își găsește tot felul de scuze să plece de acasă… să își ajute părinții, diverși prieteni. Face diverse construcții în curte, care practic nu se mai termină. Așadar fie nu este prezent fizic acasă, fie este dar indisponibil pentru tine, petrecând oricum foarte puțin timp de calitate împreună. Există vizite între prieteni sau plecări de weekend unde preferă să meargă singur, iar activitățile voastre devin semnificativ distincte.

Îți reproșează lucruri din trecut…

… de acum multă vreme, pe care le credeai rezolvate. Ai senzația că pur și simplu caută motive de ceartă și dacă sintetizezi cam așa stau lucrurile. Inconștient eliberează furia și frustrarea, dar fără să adreseze problema de fond care îl deranjează de fapt.

Îți caută defecte

Brusc este nemulțumit de diferite aspecte care te privesc și pe care nu le poți schimba. Precum vârsta, elemente care țin de istoricul tău personal sau felul în care arăți. Îți reproșează și lucruri de care până acum nu s-a plâns: că nu gătești, nu calci etc.

Este nehotărât

Nu puteți face un plan concret de viitor, nici pentru viitorul foarte apropiat. Este mai capricios și indecis decât un copil ori extrem de pasiv. Are tendința să nu se mai implice în nimic, nu pune întrebări, nu cere lămuriri, și-a pierdut interesul pentru orice activitate. Dacă această lipsă de interes este sinonimă și cu absența plăcerii pentru lucrurile care înainte îi aduceau bucurie poți suspecta și o formă de depresie. Absența plăcerii fiind unul dintre simptome.

Nu îți este alături

Înainte era un partener suportiv, iar acum indiferent de situațiile prin care tu treci el a făcut câțiva pași în spate. Nu mai ai senzația de echipă și că te poți baza pe el cu adevărat.

Citește și:
Nu îi face mai puțin masculini! Ce nevoi emoționale au bărbații în relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle