Semne că e un egoist căruia nu îi va păsa de tine. Îți dai seama după felul în care vorbește

Știi că e un bărbat egoist după felul cum se poartă. Dar până ajungi să-l cunoști foarte bine, e suficient să fii atentă la modul în care vorbește.

Semne că e un egoist căruia nu îi va păsa de tine. Îți dai seama după felul în care vorbește

Spui că este egoist când îi pasă numai de el, nu se gândește la tine, la ce vrei tu. Iar comportamentele sale denotă interes exclusiv pentru propria persoană și propriile nevoi. Dar pentru această etapă e necesar ca deja să fii petrecut suficient timp împreună. Ți-ai dori să-ți faci o părere clară mai vreme? Atunci urmărește cu atenție ce și cum comunică.

Un egoist vrea să fie principalul subiect de discuție

Adoră să vorbească despre el. Să monopolizeze discuția încât tu abia dacă mai ai timp să spui trei vorbe. Ce și-ar dori de fapt? Atenția și admirația ta. Dacă încerci să îi povestești tu ceva, nu va trece mult până când într-un mod abil aduce din nou vorba despre el. Practic nu îl interesează de simți, ce gândești, ce-ai pățit acum sau prin ce ai trecut la un moment dat în viața ta. Așadar te întrerupe constant ca să mute focusul discuției asupra sa, ori ca să invalideze ceea ce spui, să te contrazică, să te critice.

El decide temele despre care vorbiți

Poate ai vrea să îi povestești despre un documentar interesant, un scriitor care te-a impresionat, locuri de care vacanță care ți se par uimitoare. Să vorbiți despre politică, religie sau diverse teme de context general. Însă ce-ți dorești tu cu ceea ce se întâmplă în realitate nu are nicio legătură. Pentru că acest bărbat egoist nu acceptă temele de discuție propuse de tine. Se plictisește repede, te întrerupe și schimbă subiectul la ceea ce îl pasionează pe el. Practic controlează derularea discuției dar și tema ei.

Nu arată simpatie sau compasiune

Un bărbat egoist este lipsit de empatie, așadar vulnerabilitatea ta nu îl impresionează. Nici dezvăluirile cu un conținut sensibil. El nu se poate conecta în mod autentic la nivel emoțional. De aceea nici nu este un bun ascultător.

Egoistul se laudă excesiv

Când vorbește despre el ai senzația că își face continuu reclamă, este pentru el un fel de agent de PR. Se laudă, își flutură titlurile, bunurile, realizările profesionale. Este foarte dramatic și poate chiar își expune în detaliu dramele complicate sau se laudă cu prietenii, foste relații care îi complimentează orgoliul și îi cresc statutul, imaginea.

Este superior și atotștiutor

Se consideră cel mai bun, iar pentru el toată lumea e inferioară. Pentru a-și hrăni acestă falsă superioritate tinde să critice, să ironizeze, să discrediteze. Din această poziție superioară cu aer arogant el consideră că știe cel mai bine cum stau lucrurile, indiferent de domeniu. Și nu doar că nu ține cont de limite, dar aruncă în stânga și în dreapta cu sfaturi care nici nu sunt cerute și nici nu-și au locul.

Citește și:
Te îndoiești de sinceritatea cuiva? Metode eficiente să depistezi un mincinos!

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din lifestyle