Salvador Dalí ramane un personaj excentric, chiar si dupa moartea sa

Impresionanta mustata care impodobea chipul lui Dalí este intacta, la trei decenii de la moartea sa.

Salvador Dalí ramane un personaj excentric, chiar si dupa moartea sa

Expertii care au exhumat trupul lui Salvador Dalí pentru a obtine mostre de ADN, necesare intr-un proces de stabiliare a paternitatii, au avut parte de o surpriza: impresionanta mustata care impodobea chipul marelui artist este inca acolo, la trei decenii de la moartea sa.

Narcís Bardalet, cel care s-a ocupat de imbalsamarea trupului lui Dali in 1989, a declarat pentru postul de radio catalan RAC1, cu mandrie profesionala (si un pic macabra, am adauga noi) ca este: „incantat sa revada aceasta trasatura distinctiva pe chipul marelui maestru. Mustata lui este inca intacta, pozitionata la 10 si 10, asa cum ii placea sa o poarte. Este un miracol!'.

Bardalet nu a fost deloc zgarcit cu detaliile, adaugand ca: „Fata lui era acoperita cu o batista din matase neagra, o extraordinara batista neagra. Cand a fost data la o parte, am fost incantat sa constat ca mustata lui era intacta… De fapt, am fost chiar emotionat. I se mai vedea si parul. Corpul lui era complet mumificat. Parea de lemn. Mustata lui este inca acolo si va fi asa timp de secole.'

Trupul lui Dalí s-a aflat intr-o cripta situata sub muzeul pe care maestrul l-a gandit pentru sine, inca din timpul vietii, in Figueres, orasul sau natal. A fost exhumat ca urmare a unei sesizari depuse de o ghicitoare din Spania, care sustine ca este unicul sau copil biologic.

Nu stim daca metodele de imbalsamare ale lui Narcís Bardalet sunt cele care au facut minuni sau Dalí se dovedeste a fi un personaj excentric, chiar si dupa disparitia dintre cei vii, dar un lucru e sigur: mustata lui legendara n-are moarte!

Nu stii cine a fost Salvador Dali? Ai timp 5 minute?

Citeste si:
Viata dupa Vogue – Lucinda Chambers spune totul despre concedierea de la cel mai mare titlu de moda al lumii

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle