Roluri care i-au determinat pe actori să renunțe la cariera lor

Pentru unii actori de la Hollywood, interpretarea anumitor roluri în filme sau seriale au dus la sfârșitul carierei lor.

Unele roluri i-au determinat pe câțiva actori cunoscuți de la Hollywood să renunțe la cariera lor. La baza deciziei au stat și motive precum stilul de viață agitat cu care nu au rezonat, anumite conflicte de pe platourile de filmare sau critici pe care le-au primit. În timp ce unii au jucat într-un singură peliculă în cariera lor, alții au interpretat mai multe roluri până când să ia această decizie radicală.

Shelley Duvall

În mod cert îți amintești de Shelley Duvall și de rolul pe care l-a interpretat în drama horror The Shining. Însă, actrița a decis să renunțe la cariera ei din cauza comportamentului regizorului Stanley Kubrick. Pentru Shelley Duvall, experiența de pe platourile de filmare a fost una traumatizantă. După această peliculă, a acceptat să joace în destul de puține filme și ulterior s-a retras.

Mara Wilson

Mara Wilson a jucat într-o serie de filme de succes, cum ar fi Miracle on 34th Street, Mrs. Doubtfire și era pregătită să aibă o carieră la Hollywood. Însă, atunci când o interpreta pe Matilda, mama ei a murit, iar acest eveniment a afectat-o profund. A încercat să mai obțină câteva roluri și în cele din urmă a decis să se retragă din actorie în 2000.

Peter Ostrum

Peter Ostrum avea 12 ani atunci când a fost descoperit de o agenție de talente și distribuit în rolul lui Charlie Bucket în filmul Willy Wonka & the Chocolate Factory. Cu toate astea, nu a urmat o carieră în actorie și s-a întors la studii, luându-și diploma de medic veterinar.

Greta Garbo

Greta Garbo a renunțat la cariera de la Hollywood după ce a primit o mulțime de recenzii negative pentru filmul The Two-Faced Woman. Filmul era considerat încă de la bun început un eșec, iar actrița era conștientă de asta înainte de a fi lansat.

Carrie Henn

Atunci când a apărut în filmul Aliens din 1986, Carrie Henn avea 9 ani și a fost remarcată de regizor, care considera că este perfectă pentru această peliculă. Ea a decis să renunțe la cariera ei, care era încă la început de drum pentru că nu voia să fie separată de familia ei. 

Sean Connery

Sean Connery l-a interpretat pe Allan Quatermain în filmul The League of Extraordinary Gentlemen. Pe platourile de filmare au existat tensiuni între el și regizorul Stephen Norrington. Se pare că cei doi aveau opinii diferite cu privire la modul în care ar trebui să fie realizate filmele, iar atunci, Connery a renunțat la cariera sa, susținând că a fost dezamăgit de industria cinematografică.

Jack Gleeson

Jack Gleeson l-a jucat pe Joffrey Baratheon în serialul Game of Thrones. Adevărul este că el nu și-a dorit o carieră în actorie și nici nu a fost atras de acest stil de viață pe care îl presupune, motiv pentru care a abandonat această industrie. 

Hayden Christensen

Actorul Hayden Christensen avea 19 ani când a fost ales să joace rolul lui Anakin Skywalker în filmele Star Wars. Atenția presei, precum și criticile dure la adresa performanței sale, l-au determinat să renunțe la cariera pe care o avea și să plece să locuiască la o fermă. 

Cameron Diaz

Cameron Diaz a anunțat că ia o pauză de la actorie după filmul Annie din 2014. Actrița a decis să se preocupe de viața de familie, în special de fiica ei, Raddix, și pe lângă asta, se simțea copleșită de faptul că era în mod constant în centrul atenției.

Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis este recunoscut pentru implicarea de care a dat dovadă cu fiecare rol. Performanța din filmul The Phantom Thread l-a făcut să primească o mulțime de laude din partea criticilor. Însă, actorul a mărturisit că filmul l-a lăsat cu un sentiment profund de tristețe. În 2017, și-a anunțat retragerea din industria filmului, reprezentanta sa declarând la vremea respectivă că este o decizie personală.

Citește și:
Actori care au avut conflicte cu regizori și au fost concediați

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle