Ride baby ride: femeile si motocicletele

Ati remarcat si voi ceva nou in oglinda retrovi­zoa­re? Tot mai multe femei din lumea intreaga incep sa descopere emotia si bucuria de a calatori la ghidonul propriei lor motociclete. Mihaela Frank a fost in Milwaukee, SUA, pentru a lua parte la o parada Harley-Davidson, care a adunat peste 600 motociclete conduse de femei!

Mi-a schimbat viata!'. „A fost cea mai buna decizie pe care am luat-o vreodata, pentru mine.' „Niciodata nu e prea tirziu.' Sint propozitiile pe care le-am auzit cel mai des timp de trei zile petrecute in Milwaukee, un oras nici prea mare, nici chiar mic, la citiva kilometri de Chicago. Asta si „libertate', „control', „putere', „incredere de sine'. si din nou „libertate'. Nu, n-am participat la vreo reuniune religioasa si nici la vreo adunare a unei organizatii feministe, desi evenimentul la care luam parte aduna un numar impresionant de femei de pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Cind am fost invitata sa particip la evenimentul intitulat „Celebrate Women Riders, organizat acasa la Harley-Davidson special pentru femeile care conduc acest motor le­gendar, gindul mi-a zburat instantaneu la toate cliseele legate de acest brand: gasti de baieti rai, tatuati, barbosi si trupesi, batai cu tacurile de biliard si sticle de whiskey sparte in capurile inamicilor, tipe blonde, cu pletele in vint, cocotate pe locul din spate, stringind bine barbatul asezat pe scaunul din fata si neparind de­ranjate de faptul ca acestia le gratuleaza cu numele de alint „bitch'.

Stati putin, am gresit filmul! S-o iau de la capat: femeile pe care aveam sa le intilnesc nu stateau pe locul din spate, ci manevrau singure ghidonul elegantului monstru de otel si crom. Iar barbatii lor, daca nu le insoteau alaturi, pe propriul motor, erau asezati pe scaunul din spate, pe locul pasagerului. Cit despre numele lor de alint, acesta este mult mai dragut decit cel folosit (odinioara) pentru femeile-pasager: „cupcake'. How sweet!

Am tot incercat sa-mi imaginez, pe drum, cum arata o femeie care conduce un Harley-Davidson. Tot ce stiam despre aceste motocicletele se reducea, mai mult sau mai putin, la faptul ca sint puternice, extrem de aratoase si ca fac un zgomot ingrozitor, care declanseaza toate alar­mele masinilor parcate pe strazi. Imi inchipuiam ca o femeie care conduce o astfel de aratare trebuie sa fie o Barbie de celuloid, imbracata in piele din cap pina-n picioare, cu picioare interminabile incaltate in ciocate lungi, negre si pline de tinte, care, atunci cind descaleca si isi scoate casca, isi imprastie cu o scuturare a capului pletele blonde peste umeri, pasind ca o felina, sigura pe sine si cu o privire provocatoare.DSC04047-copy

Of!… Ati pomenit cliseu mai cliseu decit asta? Cred ca am vazut prea multe spoturi publicitare in ultimii ani. In orice caz, ideea e ca abia asteptam sa le vad cu ochii mei pe aceste femei care imi aprinsesera imaginatia. Dorinta care mi s-a implinit la aproximativ o ora dupa ce am fost cazata la hotelul Intercontinental din Milwaukee – Harley inseamna, printre altele, actiune, asa ca micul grup de cinci jurnaliste venite din Europa, din care faceam parte, nu a fost lasat sa piarda timpul cu mofturi de genul jet-leg. Asta nu inseamna ca n-am fost rasfatate. Din contra: in fata hotelului ne astepta o limuzina jenant de lunga, in care ar fi incaput confortabil toata redactia ELLE Romania, plus celelalte jurnaliste (din Olanda, Austria si Italia). Acesta avea sa fie mijlocul nostru de transport pentru urmatoarele trei zile!

Primul drum: muzeul Harley-Davidson, care aveam sa aflu ca devine, in fiecare joi, locul de intilnire al posesorilor de astfel de motoare si al celor care viseaza la asta. Nu va imaginati o intilnire formala intr-o sala de muzeu. Cladirea muzeului (de fapt un complex de cladiri) este imensa si cuprinde, pe linga salile pline de exponate si istorie, un show-room, un magazin, un cochet restaurant, o cafenea si… o curte pe masura. Acolo, in curte si pe aleile dintre cladiri, erau amenajate parcari, o scena unde cinta un band, standuri unde se vindeau bere, hot-dog (n-au mici, bietii americani…) si tot felul de suveniruri. Motoarele soseau pe rind si erau dirijate eficient spre locurile de parca­re. Barbati si femei cu jachete si tot felul de ac­ce­sorii branduite Harley-Davidson descalecau si se uitau imprejur. Isi recunosteau prieteni si se imbratisau sau se plimbau uitindu-se in stinga si-n dreapta, in cautarea unor fete cunoscute. Zimbete largi pe mai toate fetele, stringeri de miini, imbra­tisari, batai pe spate, chiote si risete. O adevarata comunitate.

Tu stii care sunt cele mai rapide motociclete din lume?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle