Reportaj: Cum am castigat 30 de dolari la videochat

„Studio, angajam modele pentru activitate de videochat legala, garantam cistiguri de la 500 la 4.000 de dolari, in functie de imaginatia fiecareia.” Asa suna cea mai intilnita oferta de munca din Romania! Alina Baisan a patruns intr-un studio de videochat si va povesteste ce se afla in spatele celui mai prolific job autohton, chiar si pe timp de criza.

Dar sa revenim la chestiuni practice. Iata-ma intr-o incapere de doi metri pe doi, varuita in culori tari, de la rosu la roz si mov, in care troneaza un pat si un monitor. In timp ce intinde pe pat un cearsaf din satin rosu, Adriana imi explica cum fiecare fata primeste la angajare un vibrator, dresuri de nylon si, ocazional, pantofi cu toc. Slava Domnului, in cazul meu s-a facut o exceptie! Nu imi dau seama daca de vina e caldura din camera – 25 de grade Celsius – sau faptul ca deja imi vad tastata noua identitate pe site – 1truedream –, insa simt cum singele mi se urca pina in virful obrajilor. „Oare chiar am de gind sa fac chestia asta?!”

Ma asez in fata monitorului, unde Adriana imi explica cum func­tioneaza site-ul. „Esti online!”, ma anunta brusc. Nu apuc sa ma analizez bine in imagi­nea proiectata pe ecran, ca deja intra in privat doua persoane! Una ma intreaba ce fac si cealalta insista sa imi dau ceva haine jos. Nici nu stiu cu care sa incep. Primul vrea sa imi vada picioarele. Daca vrea sa imi vada pi­cioa­rele, eu sint gata sa imi dau jos sosetele! Zis si facut. Mo­ment in care imi apare pe ecran o burta paroasa si o mina care se masturbeaza de zor. OK, pot sa traiesc cu chestia asta, desi n-o sa uit prea curind imaginea respectiva. Cela­lalt tip imi scrie ca e foarte frustrant ca nu vorbesc cu el. Sorry, n-am decit doua miini! Revin la primul care ma intreaba: „Do you want me to come?”. „OK, please do!” And so he did… Dupa care a iesit din mediul privat. Ma intorc la celalalt, care a trecut deja la santaj: „Ai cinci secunde sa te dezbraci, altfel iti fac rec­lamatie la admi­nistratorul site-ului”. N-ai decit, frustratule! Si iese. Buimacita, dau si eu exit. Adriana imi arata cum pot vedea citi bani am facut: trei dolari. Deci sa recapitulam: au trecut doua minute, am produs trei dolari si tot ce a trebuit sa fac a fost sa imi scot sosetele si sa ma uit la un tip cum se masturbeaza!

Imi trebuie o pauza de ti­ga­ra! Da, stiu ca nu fumez, dar… Tot la angajare, fetele primesc un mini-glosar de termeni in engleza. Nu toate stiu sa vorbeasca bine limba si constat cu surprindere ca nici eu nu le stiu pe toate. Spicuiesc: „boner = penis in erectie; groan = a geme; doggy style = pozitia in patru labe”. Plus citeva cuvinte care observ ca si-au imbogatit sensul datorita contextului: „back = din spate, front = din fata, hard = penis tare”. Cred ca am sa ma opresc aici cu dictionarul.

Dupa o alta ora de discutii cu prietena mea, ma simt pregatita pentru o noua sesiune de videochat. Intru online si salut politicos comunitatea de pe freechat. Nici acum nu am timp de prea multe politeturi, caci intra in privat domnul ttoven, care se intinde la discutii. Aflu ca e saxofonist, ca locuieste la New York si ca nu tine neaparat sa imi vada sinii! Super! Nici eu nu tin neaparat sa imi arat sinii, nici acum, nici pe viitor. Am uitat sa va zic ca ma cheama Sonia si sint din Republica Moldova. Profit de prilej si il intreb ce ma intereseaza pe mine: de ce intra pe videochat. Ei bine, pentru ca, desi nu il dau banii afara din casa, isi permite sa dea un dolar pe minut ca sa stea de vorba cu o fata draguta! Mersi frumos! Continui: asta inseamna ca in viata reala nu e in stare sa stea de vorbe cu fete dragute fara sa le plateasca pentru as­ta?! Cica n-am inteles ideea. Incitant e sa intri in contact cu straine din alte colturi ale lumii. Atunci calatoreste mai mult! Se pare totusi ca sint norocoasa. Tocmai am dat peste un tip simpatic, inteligent, cu care am o conversatie placuta, pentru care el plateste si eu primesc bani. Intre timp intra in privat tot felul de alti tipi (mega-perversi, imi imaginez eu!), pe care ii ignor cu desavirsire. Am uitat sa va spun ca tipul frustrat de dinainte chiar a facut rec­la­ma­tie, motiv pentru care mi-au fost retrasi din cont banii cu care cotizase el in privat. Plus ca m-am ales cu un avertisment cum ca data viitoare cind voi refuza sa fac ce doreste clientul voi fi penalizata cu 5 dolari. Bine, acest lucru se intimpla foarte rar, iar paguba nu este asa de mare, intrucit genul acesta de oameni nu stau mai mult de douazeci-treizeci de secunde in privat.

In cele din urma ii explic saxofonistului ca e prima mea zi la noul job, iar el ma previne ca nouazeci la suta din fete nu fac decit sa se dezbrace si sa isi introduca diverse obiecte in diverse parti ale corpului si cam tot atitia utilizatori asta asteapta de la ele. Dupa vreo ora de discutii, ne luam prieteneste adio si ma uit in cont sa vad ce bani am scos de la el: 30 de dolari. Nu e rau! Adriana ma previne ca succesul se datoreaza nu atit farmecului meu personal, cit tarifului promotional pe care il am in calitate de model nou (98 de centi), precum si faptului ca o figura noua in peisaj atrage intotdeauna curiosi. Am facut totusi 30 de dolari fara sa ma dezbrac, fara sa ma folosesc de machiaj sau lenjerie provocatoare si chiar am cunoscut un tip simpatic care, desi nu avea voie, mi-a dat adresa site-ului perso­nal. Este interzis schimbul de date per­so­na­­le, adrese sau telefoane intre utili­zatori si modele. De altfel, regulile nu se opresc aici.

In chat-ul free, fetele nu au voie sa stea dezbracate sau in lenjerie transpa­ren­­ta si nici nu le este permis sa faca show-uri gratuite. De asemenea, nu au voie sa manince sau sa fumeze in fata ca­me­rei, decit daca le-o cere clientul in privat. Animalele, minorii si femeile cu sar­cina vizibila nu au ce cauta in fata camerei de filmat. Pe linga acestea, igiena e sfinta intr-un astfel de studio. In fiecare camera exista un pulverizator cu spirt pentru dezinfectie si fiecare fata are un dulap separat in care isi tine sub cheie arsenalul de se­duc­tie.

In timp ce Adriana imi explica cum sta treaba cu disciplina, pe usa studioului int­ra una din fete. E studenta in anul I la Me­di­cina si tocmai a facut cunostinta cu con­ditiile infecte din caminul studen­tesc. Plus ca are un program mega-incarcat la cur­suri, asa ca nu stie daca o sa mai poa­ta veni timp de opt ore pe zi. Prietenul ei a aflat si el de noul job si dupa ce s-a su­pa­rat putin, a acceptat situatia. In doua sap­ta­mini de videochat, a facut 1.700 de lei. Ceea ce intr-o luna se poate rotunji la 3.500 de lei, salariu cu care multe absol­ven­­te de facultate nu se pot lauda, nici du­pa citiva ani in cimpul muncii. Cu toate acestea, vi­deo­chat-ul nu e o meserie pe ter­men lung. Majoritatea fetelor se plicti­sesc si, dupa citeva luni, parasesc brea­sla. Altele aleg sa lucreze de acasa si, in acest caz, inca­sea­za un procent mai ma­re din veniturile pe care le impart cu studioul.

Adriana ma conduce inapoi la gara. Are o intilnire cu o fata din Piatra Neamt care vrea sa lucreze de acasa. Se intrea­ba daca nu cumva e vreo alta jurnalista incognito. A mai venit una si a scris ca studioul face mii de dolari pe luna. Ceea ce nu e nici pe departe adevarat. Iata-ma din nou in tren, cu Belle de Jour partenera de drum pentru inca sapte ore. Nici nu apuc sa ma instalez bine, ca incep sa curga mesajele din redactie: „Cum a fost la videochat? Murim de curio­zitate!!!”.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle