Replici care te vor ajuta sa iti mentii diplomatia in situatiile de criza

Din nefericire, vei ajunge in situatii in care nu vei avea alta alternativa decat sa insulti persoana cu care vorbesti.

Replici care te vor ajuta sa iti mentii diplomatia in situatiile de criza

In loc sa ripostezi cu replici care te vor face sa pari prost educata, poti folosi unele care sa nu iti afecteze imaginea.
Uite care sunt unele dintre cele mai potrivite replici pe care le poti folosi intr-o cearta:

1. ‘Am auzit si lucruri mai rele de la persoane mai bune!’

Atunci cand esti insultata, trebuie sa reactionezi ca si cum insulta respectiva nu te-ar fi atins, in primul rand. Asta este motivul pentru care aceasta este una dintre cele mai bune replici pe care le poti folosi intr-o disputa. Vei reusi, simultan, sa insulti persoana care te-a ofensat si sa demonstrezi ca insulta ei nu te afecteaza deloc.

2. ‘Iti pot explica, dar nu pot intelege in locul tau!’

Atunci cand persoana cu care esti in conflict nu intelege sau nu vrea sa inteleaga si punctul tau de vedere, foloseste aceasta replica. Asta inseamna ca tu esti dispusa sa explici, dar consideri ca nu e de niciun folos pentru ca cealalta persoana nu are capacitatea intelectuala necesara pentru a intelege. Oricine va avea dificultati in a gasi o replica suficient de buna pentru a-ti raspunde.

3. ‘As fi de acord cu tine, dar asta ar insemna sa gresim amandoi!’

Cand vrei sa inchei o cearta, ai putea fi tentata sa fii de acord cu cealalta persoana doar pentru a nu mai fi nevoita sa te indispui mai tare. Cu ajutorul acestei replici poti da de inteles ca nu mai ai starea necesara pentru a continua discutia, dar ca, in acelasi timp, nu esti de acord cu opinia respectivei persoane.

4. ‘Ador faptul ca punctezi ceea ce este deja evident cu atat de mult spirit de observatie!’

Asta este cea mai draguta replica acida pe care o poti da. Insulta inteligenta persoanei cu care vorbesti, in timp ce o feliciti la modul sarcastic pentru incapatanarea de care da dovada. Este o replica potrivita pentru situatiile in care vorbesti cu cineva care da dovada de un entuziasm exagerat in ceea ce priveste fapte a caror acuratete este suspectabila.

5. ‘ Nu vorbi decat daca ceea ce ai de spus este mai bun decat linistea!’

Aceasta este modalitatea perfecta de a da cuiva de inteles ca vorbeste despre lucruri care nu au sens. Ar trebui sa taca daca nu au ceva important de spus, nu sa strice linistea cu aberatii.

6. ‘IQ-ul tau nici macar nu ar provoca un cutremur rezonabil!’

Aceasta replica este absolut minunata pentru ca persoanele care nu stiu nimic despre scara Richter nu vor intelege un cuvant din ce spui! Bineinteles, poti adapta replica spunand: ‘IQ-ul tau este mai scazut decat temperatura camerei!’. Este numai alegerea ta!

7. ‘Refuz sa port o batalie a mintii impotriva cuiva dezarmat!’

Ori de cate ori te saturi sa iei parte la o cearta care pare sa nu duca nicaieri, poti folosi replica asta. Asa transmiti, de asemenea, ca nu mai esti dispusa sa iti pierzi timpul cu persoana cu care discuti, pentru ca nu merita.

Text: Oana Iosif
Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle