Reintoarcerea lui Josh

Are cinci filme pe rol, joaca intr-o piesa de teatru la Londra si este imaginea unui parfum Armani. De la liceanul din Sinuciderea fecioarelor pina la detectivul sexy din Black Dahlia, Josh Hartnett a invatat cum sa se descurce cu succesul.

Reintoarcerea lui Josh

Cind Josh Hartnett a implinit 20 de ani pe platourile de filmare de la Sinuciderea fecioarelor, regizoarea Sofia Coppola i-a daruit o o sticla de vin din celebra colectie a tatalui sau, Francis Ford Coppola, pe a carui eticheta scria „Congratulations Josh – teen idol no more”. Astazi, la cei treizeci de ani pe care i-a implinit (pe 21 iulie), Josh inca are o armata de fani si fane la virsta adolescentei, care au transformat numele „Hartnett” in „Hotnett”, ceea ce nu prea e de mirare, dat fiind look-ul sau (o combinatie intre Matt Damon si Tom Cruise in tinerete). Cu toate astea, Josh nu este un alt copil rasfatat al  Hollywood-ului, ci mai degraba a regular guy; nu se lasa ametit de filmele cu bugete mari, incearca sa-si construiasca o cariera din roluri mai complexe si nu ocoleste nici productiile independente.
A renuntat fara regrete la rolul din Superman Returns („Nu prea voiam sa apar imbracat in colanti”, a glumit el pe postul CBS) si la cel din The Fast and the Furios, asta dupa ce tocmai jucase in Pearl Harbour. „Ideea de a juca un erou romantic mi se pare cam plicticoasa, pentru ca totul se reduce la audienta si as pre­fera sa nu ma gindesc la asta”, spune Hartnett. A pre­ferat sa joace, insa, in comedii precum Cit de mult rezisti fara sex?, pentru care s-a „documentat” intens, abtinindu-se citeva saptamini de la acti­vitati erotice. „Sper sa nu mai fie nevoie sa fac chestia asta vreodata!”.

Josh s-a nascut la San Fran­cisco, intr-un mediu nu foarte conventional. „Parintii mei au fost genul hippie”, declara el. Tatal sau a fost chitarist, iar mama (vitrega) provenea tot dintr-un mediu artistic. Josh a avut doza sa de rebeliune adolescentina: la 12 ani a renuntat sa mai mearga la biserica („Nu voiam sa urmez o turma”, a declarat el mai tirziu) si nici scoala nu i-a placut prea mult („Tot sistemul educational este arhaic. Tot ce facem este sa invatam cum sa ne supunem ordinelor”).

Dupa absolvire, a lucrat intr-un magazin video, timp in care a vizionat tone de filme si s-a hotarit ca asta vrea sa faca in viata. A urmat o scoala de teatru in New York si a mers la zeci de auditii in Los Angeles pina a obtinut primul sau rol, in serialul politist Cracker, difuzat pe ABC intre 1997 si 1999. Pe ecrane s-a remarcat cu rolul din Sinuciderea Fecioarelor, in care a jucat alaturi de Kirsten Dunst. „Eu aveam 16 ani, el 20. Fuma tigari aromate si asculta Bob Dylan… Mi se parea atit de cool”, declara Dunst. Rolul din Pearl Harbour, in care a jucat alaturi de Ben Affleck, nu a impresionat prea tare cri­tica, dar l-a adus pe coperta revistei Vanity Fair si in topul celor mai frumosi 50 de oameni din lume. „Am devenit faimos foarte devreme. S-a intimplat ca am fost ales pentru citeva filme, apoi a intrat in functiune masinaria publicitatii si m-am trezit in centru. A fost ca si cum ma aflam intr-un submarin care se scufunda, si eu nu stiam cum sa scap din el…”.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle