Regulile unui ten masculin fresh

Vremurile in care barbatul trebuia sa fie putin mai frumos decit Necuratul au apus de mult, iar asta inseamna ca a rasarit soarele si pe strada femeilor carora le place sa mingiie un obraz fin, chiar daca acesta este decorat de barba. ELLE Man iti explica de ce si cum sa-ti ingrijesti tenul.

Regulile unui ten masculin fresh

Prelungeste-ti tineretea

„Care-i primul lucru care imbatrineste la barbati? Nevestele lor”, mi-a spus o colega, ca sa ma inveseleasca. Insa eu nu am fost in stare sa schitez nici macar un zimbet. Pentru ca, dincolo de substratul misogin, acest lucru este adevarat (exceptia ar fi daca sotia este mai tinara, desigur). Pielea barbatilor are mai mult colagen si elastina decit cea a femeilor, astfel incit procesul de imbatrinire se petrece mai lent.

Totusi el nu cruta pe nimeni. „Barbatii au in general o piele groasa, bogata in glande sebacee de dimensiuni mari. Acest lucru de obicei inseamna ca pielea lor este mai rezistenta la deshidratare si la pete pigmentare, iar ridurile fine apar mai tirziu. Pe de alta parte, ei au o musculatura a fetei mai puternica, ceea ce ii predispune la aparitia precoce a ridurilor de expresie (de exemplu, fruntea barbatilor se brazdeaza mai devreme)”, spune dr. Viviana Iordache.

Dar cu toate ca sint favorizati de gene, barbatii pierd teren in fata femeilor pentru ca nu se ingrijesc corespunzator. „Diferentele de aspect apar si datorita modului de viata diferit. Ei se ingrijesc mai putin, dar in acelasi timp se expun mai mult la factori de agresiune precum soarele sau vintul, iar crema fotoprotectoare li se pare un moft. In plus, folosesc produse alcoolizate dupa ras si se prezinta la medicul dermatolog in stadii mai avansate ale afectiunilor dermatologice”, completeaza dr. Iordache.

Nu are rost sa ingrosi rindurile barbatilor imbatriniti prematur. Crema antiaging nu trebuie sa lipseasca din viata ta atunci cind au inceput sa iti apara primele riduri permanente.

Mosul sufera la frumusete

Cind apeleaza la interventii cosmetice, barbatii cauta de obicei un medic cu experienta, deoarece aceste proceduri au citeva particularitati la domni. „Datorita muschilor puternici si zonelor de injectare lungi, sint necesare doze mai mari de filler decit la doamne. Iar injectarile trebuie sa urmeze fidel musculatura pacientului. Este dezastruos sa folosesti «scheme», pentru ca te poti trezi cu o sprinceana mai ridicata, cum au patit unele personaje celebre”, spune dr. Viviana Iordache.

Totusi, procentul barbatilor care recurg la tratamente injectabile ce atenueaza aspectul ridurilor de expresie precum Botox-ul sau acidul hialuronic ramine sub 15% din numarul total al pacientilor clinicii Miko Med. „Acest lucru se datoreaza partial fricii de ace, fricii de ridicol – daca este evident ca s-au tratat li se pare mai penibil decit doamnelor – si faptului ca nu pot beneficia de farduri de camuflare o zi sau doua”, completeaza medicul.

Deci inca nu sintem in stadiul in care invitatiile la Botox party sa se adreseze ambelor sexe, dar poate ca in curind o sa incepem sa luam de buna expresia „mosul sufera la frumusete”, ca o replica la ridicolul la care a fost supusa pasiunea pentru infrumusetare a femeilor de catre sexul tare. Ce mi-ar mai placea!

Lavinia Gogu
Foto: Dreamstime

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle