Regulile unei despartiri

Sunt anumite greseli semnificative pe care le fac cei care abia s-au despartit de partener, lucruri care prelungesc durerea si suferinta.

Regulile unei despartiri

Daca vei urma regulile de mai jos vei reusi sa treci mai usor peste o despartire si sa iti gasesti linistea.

Nu accepta varianta „sa ramanem prieteni'

Acceptarea faptului ca relatia ta a ajuns la final este primul pas al unei despartiri si fara aceasta acceptare iti va fi foarte greu sa mergi inainte. Acum este timpul pentru ceva nou si in niciun caz  pentru sperante ca poate va exista o impacare. Nu spunem ca nu exista posibilitatea sa treceti peste acest moment si sa va impacati, dar chiar si cele mai simple carti despre „cum sa iti recuperezi iubitul' incep cu pasul „faceti o pauza'.

Acorda-ti putin timp astfel incat sa ajungi sa te cunosti din punctul de vedere al noului tau statut, cel de persoana singura. Observa care sunt lucrurile care te fac cu adevarat fericita. Daca vei ramane prietena cu fostul, acest lucru nu va face decat sa prelungeasca durerea. Gandeste-te la interactiunea cu ex-ul ca la o dependenta.

Nu pastra la indemana amintirile relatiei

Sunt multe lucruri care iti vor aminti de relatia voastra, inclusiv fotografii, cadouri, chiar si obiecte de imbracaminte. Nu le pastra undeva unde sa le vezi mereu. Si asa sunt mult prea multe lucruri care iti vor aminti de fostul tau partener si nu ne referim la cele fizice. Nu ai nevoie de ceva in plus care sa ingreuneze despartirea.

Nu nega sentimentele negative

Nu exista nicio indoiala ca, dupa fiecare despartire, vei avea sentimente foarte puternice precum manie, teama, rusine, incertitudine, tristete sau gelozie. Pentru multe dintre noi aceste sentimente vor rabufni si fizic, prin urmare sa nu iti fie teama sa rusine sa plangi daca asta este ceea ce simti. Aceste emotii negative sunt sanatoase si foarte importante. Poate ca in acel moment nu te vor face sa te simti mai bine, dar iti vor oferi timp suficient sa te refaci din punct de vedere emotional.

Nu te neglija

Nevoile de baza ale unei persoane sunt: mancarea, somnul si protejarea de elemente negative (un adapost). In perioada unei despartiri, multe dintre noi au probleme chiar si cu aceste simple nevoi si le negajam. Desi poate fi un lucru pe care il intelegem nu trebuie sa la acceptam. Daca nu poti fi cel mai bun prieten al tau in acest moment, mai bine cere ajutor.

Vorbeste cu prietenii, familia, un psiholog si spune ca ai nevoie de ajutor pentru a trece peste acest moment dificil. In plus creaza un plan pe care sa il afisezi in locuri cheie din casa ta, precum pe frigider sau pe biroul de acasa. In acest fel vei avea nu numai persoane care au grija de tine ci iti vei putea crea o arie de protectie prin intermediul unei liste care va contine lucrurile care te fac cu adevarat fericita.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle