Regulile swinging-ului

Chiar daca adeptii swinging-ului cred in sexul fara reguli si complicatii, stilul lor de viata presupune mult mai multe reguli decit ne-am fi imaginat.

Regulile swinging-ului

Putin dupa ora 12 noaptea, intr-o simbata, am pornit in marea aventura care promitea sa fie documentarea finala pentru materialul despre swingerii bucuresteni, al carui deadline se apropia amenintator. Eram pregatita. Vorbisem deja cu foarte multa lume despre asta – manageri, angajati ai putinelor cluburi din oras cu o activitate dedicata schimbului de parteneri, cu personaje care populeaza site-urile de swinging din tara si cu un cuplu care face, ocazional, swinging de placere. Ma documentasem minutios, dar cu toate astea aveam inca emotii. Purtam, ca sa nu ma dau de gol cum ca as fi o jurnalista sub acoperire, cea mai scurta rochie din garde­roba mea, din catifea neagra, alegere impotriva careia partenerul meu protestase vehement. Nu avusese insa sanse de reusita in fata avintului meu jurnalistic sau mai degraba a curio­zitatii mele personale fata de oamenii care prefera sa isi petreaca simbata intr-un spatiu erotic, laolalta cu alte cupluri veni­te special pentru a-si condimenta vietile sexuale. Dar fusese de acord, totusi, sa ma insoteasca.

Am ajuns in fata clubului, o casa care putea sa para oarecare, in citeva minute si in acelasi timp cu un alt cuplu – pareau sa aiba doar cu citiva ani mai mult decit noi si nu prea multa experienta, judecind dupa felul stinjenit in care ne-au privit in clipele in care am asteptat ca valetul sa ne deschida poarta. Acesta este felul clasic, de altfel, in care functioneaza un club de swingeri. Usa nu va fi niciodata larg deschisa, mai cu seama in Romania, unde prejudecatile functioneaza inca la cote alarmante si unde prezenta unui ghid catre spatiul erotic poate sa ii relaxeze pe cei veniti pentru prima data in club.

Imediat ce am intrat, m-am si trezit cu un pahar de sampanie in mina, un protocol simpatic la care clubul Attraction tine foarte mult, pentru ca este, iarasi, eficient in relaxarea clientilor. Party supervisor-ul, un angajat permanent al clubului care are datoria de a intimpina orice nevoie ar putea sa aiba vreun client, ne-a facut un tur rapid al clubului. In zona de socializare de la parter, mobilata cu canapele si masute joase si luminata vag de citeva lampi si luminari, se aflau deja citeva cupluri asezate cuminti la mese, sorbind din pahare si aruncind priviri provocatoare celor de la alte mese. Conversatia, insa, parea sa stagneze. Oamenii aflati acolo preferau sa scaneze, momentan, fiecare nou venit. Inainte de a urca la etaj, unde se afla spatiul erotic, ne-am lasat jachetele la garderoba, impreuna cu telefoanele. In afara faptului ca nu prea are sens sa vorbesti la telefon cind esti intr-un club de swingeri, proprietarii tin mult si la sentimentul de siguranta pe care trebuie sa il aiba clientii, asa ca, chiar daca lumina joasa nu poate sa permita vreo fotografie prea clara, ei prefera sa impuna aceasta regula ca sa ii faca pe toti cei care ajung in club sa nu se simta amenintati.

Acest lucru se intimpla si pentru ca clientii cluburilor de swinging sint, de multe ori, nume destul de sonore, care ar prefera sa nu se afle ca au ales acest stil de viata. Ruxandra, angajata a celuilalt spatiu de swinging din Bucuresti, Play4Two, deschis in decembrie anul trecut, imi spune ca cei care practica swinging-ul cauta mereu ceva nou. „Oricum se stie ca cine vine aici nu e obligat sa faca swinging. Aici vin oameni cu o pozitie sociala foarte buna, unii sint oameni influenti care nu isi permit sa se afle. De aceea trebuie sa fim foarte discreti.”

Discretia este unul dintre cuvintele de ordine intr-un astfel de club, iar cei de la Play4Two au mers atit de departe cu ea incit nu dau adresa clubului potentialilor clienti decit dupa mai multe conversatii la telefon, in care cei care urmeaza sa vina agreeaza sa urmeze toate regulile impuse de activitatea locului. Ruxandra continua: „Clientii fideli au peste 30 de ani. Probabil si pentru ca trebuie sa fii intr-o relatie foarte stabila ca sa poti face asta. Propunerea trebuie sa vina de la cineva de incredere. Avem clienti care vin din Buzau, Pitesti sau Constanta, uneori ne roaga sa le rezervam si camere la hotel si incercam sa ii ajutam cu toate astea”.

Roxana Ionita, managerul de la Attraction Club, de altfel primul club de acest gen deschis in Bucuresti, in august 2010, povesteste cit de grea era viata clientilor ei inainte de aparitia unui spatiu organizat. „Multi dintre clientii nostri mergeau afara, pentru ca petrecerile care se mai organizau aici nu aveau amploare. Asa ca era un mare eveniment sa mearga la un club. In plus, asta se intimpla doar de citeva ori pe an. Pina sa apara Attraction era foarte greu pentru swingeri. Acum, cu globalizarea, cu Internetul, putem sa recuperam mai rapid toate lucrurile astea la care nu am avut acces mai devreme.”

Roxana, care a studiat relatii internationale, a lucrat inca din facultate ca documentarist pentru BBC si apoi a decis sa intre in politica, candidind chiar si la un post de parlamentar, a deschis Attraction intr-o perioada solicitanta din viata ei. Era insarcinata in luna a opta cu cea de-a doua fiica a ei, criza era in toi, insa ea isi dorea neaparat sa faca ceva ce nu se mai facuse pina atunci in Romania – un pionierat pentru cei care au decis sa imbratiseze un stil de viata despre care ea vorbeste cu entuziasm. Iar clientii, care nu au intirziat sa apara, au felicitat-o pentru alegerea de a lansa un astfel de club. „Cei care vin la noi au toti peste 30 de ani, iar cei care vin saptaminal au peste 40. Rareori s-a intimplat sa vina cineva sub 27-28 de ani”, spune ea. „Cei mai in virsta vin saptaminal. Au peste 40 de ani, arata bine, se vede ca sint ingrijiti. Unii dintre ei poate au fost si afara si s-au initiat macar din punct de vedere vizual, daca nu au facut swinging. Cred ca cei care vin des au o preocupare legata de virsta, pentru ca nu sint multi din generatia lor care practica, desi in afara piata este ocupata de clientela de peste 50 de ani. Sint oamenii care au prins in tinerete pilula, fostii hippioti, oameni placuti care au nevoie de o stare de bine. In general nu sint sedentari si cauta sa aiba lucruri care sa ii faca fericiti. Nota lor comuna este ca sint comunicativi, charismatici si educati. Am facut sondaje printre ei si am fost si noi surprinsi sa aflam ca cei mai multi au studii postuniversitare.”

Cele citeva cupluri care se afla simbata seara in club arata, de altfel, absolut normal fata de clientela obisnuita a altor cluburi. Nu gasesti aici femeile foarte operate sau aranjate care danseaza pe boxe, ci mai degraba unele pe care ti le poti imagina destul de usor luind metroul spre casa dupa o zi la munca, asta desi toate arboreaza tinute sumare – ciorapii plasa par sa fie punctul stilistic pe care il au in comun toate cele prezente in club, in afara rochiilor scurte si dantelate, purtate fara prea multa lenjerie, care fac ca rochita mea de catifea grea sa para mult prea cuminte.

Urcind scarile incolacite care duc catre spatiile erotice de sus, ma gindesc la ceea ce mi-a explicat Roxana – ca cluburile on premise, cum este si acesta, sint in general gindite, din punctul de vedere al amenajarii, dupa chiar etapele swinging-ului – cu spatii deschise la parter, niste zone intime in care energia sexuala circula in voie, fara sa fie restrictionata de prea multi pereti, si din care televizoarele sau orice alte potentiale surse de distragere lip­sesc; si spatiile erotice la etaj. Clientii clubului nu au voie sa mear­ga la etaj imbracati in altceva decit lenjerie intima. Hainele sint lasate in garderobele de la parter, iar pentru cei mai pudici din­tre ei exista prosoape in care se pot inveli pina sus.

Iar sus, ei bine, povestea se schimba complet. Cele citeva incaperi care al­catu­iesc spatiul erotic sint decorate conform unor fantezii care au de­ja statut de cliseu. Exista, fireste, o incapere careia citeva sal­tele ii dau un aer oriental, o alta, mai mare, in care troneaza un pat de dimensiuni gigantice, un fel de salon in care se afla ca­na­pele si un scaun special din piele, asemanator ca forma cu un sez­long, destinat unor jocuri erotice. Cele trei incaperi, cu dra­periile si luminarile lor, seamana destul de tare, cel putin ca in­tentie, cu cele pe care le vazusem cu doua zile inainte in Play4Two. Insa la Attraction mai exista o camaruta minuscula, in ca­re se afla doar un jilt rosu cu finisaje aurii si doua oglinzi de fie­care parte a scaunului, despre care party supervisor-ul imi spune ca este destinata sexului oral si ca este extrem de populara.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle