Recomandare de Weekend – Kalnoky Guesthouses. O poveste de succes

Daca dati un search “Prince Charles Transylvania” , prima recomandare pe Google este www.transylvaniancastle.com, adica adresa proiectului de turism rural si restaurare coordonat de contele Tibor Kalnoky.

Recomandare de Weekend – Kalnoky Guesthouses. O poveste de succes

Mai mult, aproape orice material de presa aparut in ultimii 3 ani include aceasta alaturare, intre Printul de Wales si proiectul de la Miclosoara/Miklosvar. Acesta se afla de mult timp in spatele efortului de restaurare a satelor sasesti promovat de Mihai Eminescu Trust, dar referintele online il asociaza mai degraba cu povestea contelul Kalnoky, de aceea si gandul ca acesta din urma a avut un instinct de marketing foarte bun.

In satul Miclosoara (prima asezare secuiasca mentionata documentar, in 1211) contele si echipa sa au refacut cu migala cateva case din secolul XIX si se concentreaza in prezent pe restaurarea fostei resedinte de vanatoare, un mic castel. Desi casele sunt perfecte, acesta din urma este piesa de rezistenta, mai ales ca se poate inchiria o camera, singura incapere cu electricitate din intrega cladire!

Noaptea este o experienta memorabila: curtea de cateva hectare si castelul sunt in bezna totala, cu exceptia unui mic colt. De neuitat. Mai ales daca va preocupa tema fantomelor. Predomina turistii straini, in special englezi, de aceea senzatia este de vacanta in afara tarii.

-> Galeria foto completa si continuarea pe RomaniaByHeart.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism