Punct cu punct: Simona Halep e în finală la Melbourne

Simona Halep e în finală la Melbourne pentru prima oară în carieră, după un meci epocal cu Angelique Kerber.

Punct cu punct: Simona Halep e în finală la Melbourne

Simona Halep a început excelent primul set cu Angelique Kerber, ajungând în doar 12 minute la scorul de 5-0, servind bine și returnând excelent, luând cele mai bune decizii tactice și nedându-i timp jucătoarei din Germania să răsufle și să își reconsidere strategia.

Apoi, Kerber a încercat o revenire, câștigând mai multe puncte la rând și reușind să îi ia două break-uri româncei. Simona, însă, și-a păstrat cumpătul și a închis setul fără multe emoții, la scorul de 6-3.

Debutul celui de-al doilea set a arătat-o tot pe Simona Halep drept favorită. 1-0 rapid. Apoi Kerber și-a făcut serviciul și a arătat că este, de fapt, mult mai puternică decât părea în primul set. Până la urmă, jucătoarea de 30 de ani din Germania are deja două trofee de Grand Slam câștigate (un US Open și un Australian Open).

Game-urile au devenit mai dificile și mai încordate, dar Simona a continuat să își facă serviciul și a ajuns la 2-1. Simona a făcut break-ul în următorul game, jucând solid și găsind răspunsuri eficiente pentru toate loviturile adversarei. 3-1.

Kerber a reușit re-break-ul în setul al doilea, iar scorul a ajuns la 3-2. Apoi jucătoarea din Germania și-a confirmat break-ul și a ajuns la egalitate în setul al doilea, 3-3. Dar Simona Halep a servit excelent și a ajuns din nou la conducere, cu 4-3.

Folosind reverul în lung de linie, Simona Halep și-a procurat o minge de break, anulată, însă, imediat de Kerber. Dar Simona și-a mai arătat încă o dată calmul, deși lovind cu rama, și a obținut încă o minge de break. Până la urmă, Angelique Kerber a câștigat cel mai echilibrat și mai intens game al meciului, pe propriul serviciu.

Însă Angelique Kerber a făcut break-ul în game-ul următor, punându-se în poziția de a servi pentru setul al doilea, pe care și l-a adjudecat cu 6-4.

În debutul setului al treilea, într-un schimb uluitor de mingi, Kerber a preluat controlul partidei și a făcut break-ul. Dar Simona a făcut imediat re-break cu un fabulos backhand în lung de linie, lovitura ei preferată, dar care i-a cauzat câteva neplăceri în acest meci. 1-1. Următorul game a mers perfect pentru Simona, care s-a pus în avantaj cu 2-1. Încă două game-uri cu serviciul fiecăreia, și partida a ajuns la 3-2 pentru Simona Halep. Rapid 3-3, jocul căpătând o intensitate nouă, chit că cele două jucătoare arătau că încep să resimtă oboseala. Simona și-a ținut serviciul și a făcut 4-3. Cu trei șanse de break, Simona a reușit să obțină avantajul și să servească pentru meci la 5-3, pentru prima ei finală la Australian Open.
Însă Kerber a jucat excelent și și-a procurat minge de break pe serviciul româncei. În genunchi, după un schimb de mingi incredibil de dur, Kerber a făcut break-ul și a ajuns la 5-4 în decisiv.

Cu un challenge la care toată lumea a crezut că mingea a intrat în teren, Simona și-a procurat două mingi de meci, prima anulată de Kerber. Și a doua a fost salvată imediat, dramatic, iar Kerber a trecut în avantaj. Simona a adus iar echilibrul cu un punct superb. O scurtă a adus-o pe Angelique în avantaj, iar jucătoarea din Germania a egalat la 5-5.

Simona a început game-ul cu as, a continuat cu o eroare, apoi cu un mingi agresive, dar și cu erori. Iar Kerber a făcut break-ul, 6-5, și servește pentru meci. Simona a salvat două mingi de meci și și-a procurat o șansă de break, și a făcut 6-6, păstrându-și luciditatea.

Un as, alte lovituri impresionante și încă un as, Simona face 7-6 în decisiv. Kerber a egalat imediat. 7-7. Ambele jucătoare par epuizate, dar Simona își face punctele: 8-7. Încă o minge de meci pentru Simona pe serviciul lui Kerber, anulată de jucătoarea din Germania. Încă una, a patra, iar Simona Halep e în finală la Melbourne!

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle