Psapp – cutiuta muzicala pentru oameni mari

Galia Durant si Carim Clasmann sint doi britanici care se tin de experimente electronice, iar rezultatul este duo-ul Psapp si un stil muzical atipic, ce poarta numele de Toytronica.

Psapp – cutiuta muzicala pentru oameni mari

OK, recunosc, numele trupei e destul de greu de citit (de fapt, se pronunta exact cum se scrie) si Psapp nu sint genul acela de formatie care are mari sanse sa ajunga pe toate posturile de radio in urmatorul an, dar daca va voi spune ca Galia (voce/clape/vioara) si Carim (chitara) se distreaza aruncind in timpul concertelor in multime cu genti in forma de pisica facute chiar de ei, poate ca va veti hotari sa le acordati o sansa.

Si nu spun asta la figurat, ci cit se poate de concret, daca e sa dam crezare paginii lor de myspace.

Din categoria „informatii obligatorii”, trebuie sa stiti despre ei ca s-au format in 2004, au scos trei albume pina in prezent si sint cunoscuti datorita piesei „Cosy in my rocket“, tema principala de pe coloana sonora a serialului Grey’s Anatomy.

Acum, ca am bifat informatiile obligatorii, am sa va mai spun ca muzica lor este un dozaj perfect de melancolie electronica si incintare copilareasca.

Cei doi improvizeaza elemente de percutie lovind pahare, folosesc sunete din natura (precum caderea apei, filfiit de aripi, ruperea unei hirtii) si acorduri de cutiuta muzicala, se joaca cu influentele pop, folk sau chiar bossa nova, iar la final adauga peste toate acestea vocea calda si jucausa a Galiei.

Colectia lor de instrumente ocupa doua camere si include o gaina mecanica pe care au botezat-o Brunhilde.

In plus, Psapp par a fi fideli curentului Do-it-yourself: isi fac singuri ilustratiile pentru videoclipuri, albume si materiale promotionale (le puteti vedea pe psapp.net).

Tot acolo se lauda ca au un inorog numit Roderick, caruia ii place brinza, dar banuiesc ca este doar o gluma… Daca mergeti sa-i vedeti in concert, atunci va urez succes la prinderea gentilor in forma de pisica!

 

Adina Rosetti

foto: Cat Stevens
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle