Primăria Cluj subvenţionează chiria victimelor violenţei domestice

În cadrul şedinţei Consiliului Local Cluj-Napoca s-a stabilit că primăria Cluj-Napoca va subvenţiona parţial sau integral chiria victimelor violenţei domestice şi persoanelor cu venituri mici.

Primăria Cluj subvenţionează chiria victimelor violenţei domestice

În cadrul şedinţei Consiliului Local Cluj-Napoca s-a votat proiectul prin care primăria Cluj-Napoca va subvenţiona parţial sau integral chiria victimelor violenţei domestice şi persoanelor cu venituri mici, acest proiect fiind o premieră în România.

Victimele violenței domestice și persoanele cu venituri mici vor putea sta în locuințe timp de un an, iar pentru chiria acestora, primăria va oferi între 900 și 1400 de lei. Scopul acestei acțiuni este de a sprijini victimele să își refacă treptat viața.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat un proiect în premieră naţională pe componenta victimelor în familie care, pentru prima dată în România, beneficiază de o subvenţie pentru a-şi putea găsi chirie. De asemenea, proiectul vine să-i sprijine pe toţi cei care se află într-o stare de marginalizare socială sau în risc de marginalizare socială, adică nu au loc de muncă, nu au suficiente venituri pentru întreţinerea, la şcoală, a copiilor, şi a acoperi cheltuielile pe care le au cu chiria sau cu utilităţile. Scopul este să nu îi lăsăm pe oameni să se scufunde în sărăcie. Subvenţia chiriei, parţială sau integrală, se acordă pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire de 24 de luni, sumele fiind cuprinse între 900 şi 1.400 de lei pe lună. Pentru acest an avem prevăzută în bugetul local o sumă de o jumătate de milion de euro', a declarat Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.

Subvențiile pot fi obținute prin respectarea unor reguli, primăria ajutându-i pe cei fără loc de muncă. Astfel, în cazul în care un solicitant nu are un loc de muncă, primăria în colaborare cu AJOFM Cluj îl poate ajuta să își găsească. Cu toate acestea, dacă persoana respectivă refuză două locuri de muncă, nu mai poate primi acest ajutor.

Citește și:
Orice femeie trebuie să vadă aceste documentare. Te vor șoca și impresiona în același timp.

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle