Presedintele Klaus Iohannis indeamna la acceptare in cazul casatoriilor gay

Presedintele Klaus Iohannis s-a pronuntat, in cele din urma, in privinta casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Intrebat ce pozitie are in aceasta chestiune, presedintele Romaniei a folosit prilejul pentru a indemna la toleranta si acceptare fata de minoritati.

Presedintele Klaus Iohannis indeamna la acceptare in cazul casatoriilor gay

Presedintele Klaus Iohannis a declarat astazi, inainte de a pleca la Bruxelles la Consiliul European, ca trebuie sa revenim la toleranta si acceptarea celuilalt'. Presedintele fusese provocat de conducatorul Aliantei Evanghelice din Romania sa ia o pozitie pe tema modificarii Constitutiei (in sensul redefinirii familiei, propunere initiata de Coalitia pentru Familie).

Aceasta modificare ar transforma definitia familiei, din casatoria liber consimtita intre soti' in casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie', reducand dramatic sansele ca Romania sa accepte curand casatorii intre persoane de acelasi sex.

In chestiunea modificarii Constitutiei, inca nu e randul meu sa ma exprim', a declarat presedintele Iohannis. In acest context e important sa reiterez un lucru in care cred, pentru ca eu, provenind dintr-o minoritate etnica si dintr-o minoritate religioasa, eu cred ca trebuie sa revenim la ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt. Nu suntem toti la fel, nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel.'

Citeste si:
Familia gay: este sau nu este?

In urma amenintarii pastorului Iuga (Daca nu iesiti dumneavoastra sa va exprimati pro crestinism, vom iesi noi sa ne exprimam pro schimbare, inclusiv a dumneavoastra'), Klaus Iohannis a mai declarat: E gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin. Sunt adeptul tolerantei, increderii si deschiderii spre celalalt.'

Citeste si:
Romania se indeparteaza de legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Intreaga discutie a avut loc in contextul in care Curtea Constitutionala trebuie sa se pronunte, saptamana viitoare, in legatura cu recunoasterea casatoriei intre doua persoane de acelasi sex, casatorie realizata in afara tarii. Datorita faptului ca unul dintre soti este cetatean american, iar celalalt este cetatean roman, cei doi nu pot locui impreuna.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle