Totul despre Premiile Gopo 2016

Cea de-a 10-a editie a Premiilor Gopo va avea loc pe 28 martie, asa ca hai sa aruncam o privire asupra nominalizarilor din acest an.

Totul despre Premiile Gopo 2016

Premiile Gopo au ajuns la cea de-a 10-a editie! Gala este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Babel Communications si va avea loc pe 28 martie 2016, la Teatrul National I. L. Caragiale din Bucuresti.

Pentru desemnarea nominalizarilor la cele 20 de categorii, au fost luate in calcul 84 de filme romanesti lansate in cinematografe sau la festivaluri in 2015.

Pentru titulatura de „Cel mai bun film' intra anul acesta in competitie lungmetrajele Aferim! (r. Radu Jude), Bucuresti NonStop (r. Dan Chisu), Comoara (r. Corneliu Porumboiu), De ce eu? (r. Tudor Giurgiu) si Un etaj mai jos (r. Radu Muntean).

Premii vor mai fi acordate pentru categoriile Cel mai bun actor intr-un rol principal, Cea mai buna actrita intr-un rol principal, Tanara Speranta, Cel mai bun scenariu, Cea mai buna imagine, etc.

Iar in anul 2016, Gala Premiilor Gopo ii aduce un omagiu actorului Florin Piersic, caruia ii va fi inmanat Premiul pentru Intreaga Cariera, unul dintre cele mai importante trofee. Cu o cariera foarte vasta si multe premii in palmares, Florin Piersic a jucat pe aceeasi scena cu alti mari actori si a colaborat cu regizori de exceptie, printre care si regizorul Ion Popescu-Gopo, al carui nume il poarta evenimentul.

Omagiati in cadrul Premiilor Gopo 2016 mai sunt si actorul Constantin Draganescu si cascadorul Paul Fister. Lui Constantin Draganescu ii va fi inmanat Premiul Pentru Intreaga Activitate, iar lui Paul Fister, Premiul Special.

Premiul Publicului, pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes la box office va merge catre „Aferim!', pentru care au ajuns la cinema peste 76.000 de persoane in anul 2015.

Premiile Gopo sunt cunoscute drept cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului romanesc, care incurajeaza, de asemenea, si tinerele talente din acest domeniu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle