Portret de agenda: Sanziana Tarta

Are o expresivitate si o frumusete pe care nu le poti trece cu vederea. Desi a confirmat in roluri de teatru, ca sa ajunga la marele public, are nevoie de roluri in filme.

Portret de agenda: Sanziana Tarta

Desi a inceput sa studieze Designul Vestimentar, a dat si la Teatru la UNATC. In final, scena a cucerit-o mai mult decat catwalk-ul si acum joaca la Teatrul National Cluj Napoca.

A lucrat cu regizori precum Laszlo Bocsardi (Clasa noastra), Alexandru Dabija (Linoleum), Gabor Tompa (UbuZdup!) si Ada Milea (Apolodor), iar anul acesta, a facut parte din programul Zece pentru Film, la TIFF, unde, impreuna cu alti noua actori, a invatat de la regizori, producatori si directori de casting cu ce se mananca actoria de film.

Desi a jucat deja in cateva scurt-metraje si a avut un rol in 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, Sanzianei i-ar placea sa colaboreze cu Cristian Mungiu sau cu Radu Mihaileanu. Si daca ar fi sa viseze cu adevarat la o colaborare, s-ar multumi cu un rol mic mic, intr-un film de Lars von Trier.

„Sunt atat de multe filme care m-au transformat atat de puternic si au ramas undeva in mine… Unul dintre ele ar fi Melancholia. Celalalt ar fi Breaking the Waves.

Foto: Adi Bulboaca

Citeste si:
Portret: Amandla Stenberg

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle