Portret: Amber Run

O trupa britanica foarte dinamica, Amber Run are coerenta, un aer proaspat si peste 10 milioane de vizualizari pe Youtube la o singura melodie. Si vine in aceasta vara la Spellground Festival, in Romania.

Portret: Amber Run

ELLE: Cum v-ati defini stilul muzical?
Amber Run:
Cred ca majoritatea oamenilor l-ar defini drept indie rock. Incercam sa-i adaugam cat mai multa textura si efecte cinematice, dar in acelasi timp sa ne mentinem un tip de sensibilitate pop.

ELLE: Care este inspiratia pentru melodiile voastre?
A.R.:
Inspiratia ne vine de aproape oriunde, din relatii, din tinerete. Cateodata piesele pot aparea de nicaieri in timp ce improvizam, alteori avem nevoie de luni de munca; de fapt, nu avem o formula. Primul nostru album nu are un inteles profund – este o poveste a adolescentei noastre tarzii si a inceputului perioadei adulte si a tuturor lucrurilor prin care am trecut.

ELLE: Cine sau ce va influenteaza?
A.R.:
Ne plac o gramada de stiluri foarte diferite de muzica. Orice, de la muzica electronica pana la metal. Doar ca devine greu sa indicam o singura trupa care sa ne placa tuturor. Exista una, numita This Will Destroy You, care ne place, produc o muzica instrumentala si foarte cinematica.

ELLE: De cand va cunoasteti si cum ati format trupa?
A.R.:
Tom, Joe si cu mine ne cunoastem de multi ani; am fost impreuna la aceeasi scoala si am fost mereu in trupe, pentru ca ne placea acelasi gen de muzica. L-am cunoscut pe Henry la universitate si s-a integrat imediat.

ELLE: Cantati in aceasta vara pentru prima data in Romania, la Spellground Festival. Cum credeti ca va fi experienta? Aveti fani aici?
A.R.:
Suntem foarte entuziasmati, nu am mai cantat in afara Regatului Unit decat o singura data, de-abia asteptam sa venim. Nici unul dintre noi nu a mai fost pana acum in Romania, asa ca asteptam cu nerabdare sa ajungem si sa vedem cum este. Am auzit multe despre ospitalitatea romanilor! Nu sunt sigur ca avem fani aici – vom vedea.

ELLE: Cum este experienta de festival pentru voi?
A.R.:
Ne place mult, e minunat sa ai sansa sa canti in fata unor oameni care nu au auzit de tine niciodata. E o provocare sa incerci sa cuceresti multimea. Singura problema este ca am alergii oribile la praf, asa ca voi suferi un pic – asa de rock and roll!

ELLE: Piesa „I found are peste 10 milioane de vizualizari pe YouTube. Ce rol credeti ca joaca azi YouTube si sharing-ul?
A.R.:
E interesant – fenomenul are ramificatii vaste asupra industriei, insa pentru consumatorii de muzica nu a existat niciodata un moment mai bun sa descopere noi trupe. Fanii nostri sunt oameni care folosesc streaming si sharing-ul online, asa ca privim aceste lucruri ca pe niste mari succese.

ELLE: Single-urile de pe albumul vostru, 5AM, sunt lansate pe parcursul unei perioade indelungate. A fost nevoie de timp ca sa va gasiti o cale de urmat?
A.R.:
Nu ne-am prea gandit niciodata la calea pe care o urmam si, intr-un fel, asta a avut un efect negativ asupra noastra. Am simtit un pic ca a durat mult sa ne intelegem si sa ne constientizam identitatea ca trupa. In orice caz, urmatorul album va fi mult mai coerent.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle