Pelicula Ilegitim de Adrian Sitaru castiga un premiu la Berlinale

Filmul lui Adrian Sitaru a castigat premiul CICAE - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai" (Confederatia Internationala a Cinematografelor de Arta).

Pelicula Ilegitim de Adrian Sitaru castiga un premiu la Berlinale

Regizorul Adrian Sitaru, cunoscut pentru filmele Pescuit sportiv sau Din dragoste, cu cele mai bune intentii, a fost prezent la Berlin cu cel mai recent proiect al sau, Ilegitim.

Filmul, prezentat in sectiunea Forum, este o drama ce spune povestea unei familii disfunctionale, redeschizand tema avortului in cinema-ul romanesc si abordand incestul – un subiect sensibil si controversat.

Din distributia peliculei fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar si o serie de actori neprofesionisti, din cadrul scolii de actorie InLight (Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu).

Filmul, al carui scenariu a fost scris de Adrian Sitaru si Alina Grigore, a avut o primire calduroasa din partea criticilor. Le Figaro titra ca „Sitaru nu isi judeca personajele si semneaza un film provocator care poate fi interpretat in mai multe chei.'

Trofeul CICAE a fost oferit de un juriu din care au facut parte Michal Matuszewski, Aistė Račaitytė si Lysann Windisch. Ilegitim a fost singurul lungmetraj romanesc prezent la Berlin in selectia oficiala a festivalului. Filmul va avea premiera in tara pe 18 martie.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle