Patriarhul Ucrainei, care a declarat că pandemia este o pedeapsă pentru căsătoriile gay, s-a îmbolnăvit de Covid-19

Patriarhul Filaret, liderul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Patriarhul Ucrainei, care a declarat că pandemia este o pedeapsă pentru căsătoriile gay, s-a îmbolnăvit de Covid-19

La începutul anului, Patriarhul Filaret, liderul bisericii ucrainene, spunea că pandemia de coronavirus ar fi o răzbunare divină pentru păcatele oamenilor. „În primul rând, mă refer la căsătoria între persoane de același sex. Aceasta este cauza coronavirusului”, declara el atunci. 

Ironia face ca înșuși Patriarhul Filaret, în vârstă de 91 de ani, să se îmbolnăvească acum de Covid-19. Biserica Ortodoxă a Ucrainei a declarat într-un comunicat că acesta este internat acum în spital și că se află sub tratament, iar starea lui de sănătate este stabilă. „Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru Preasfinția Sa Patriarhul Filaret, pentru ca Domnul Atotputernic și Milostiv Dumnezeu să-l vindece pe Patriarh”, se spune în comunicat.

Grupul ucrainean pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBT Insight l-a dat în judecată pentru afirmațiile liderului spiritual, dar scuzele publice au întârziat să apară. „(Declarațiile Patriarhului Filaret) sunt foarte dăunătoare, deoarece ar putea duce la creșterea atacurilor, agresivității, discriminării și acceptării violenței împotriva anumitor grupuri”, declara atunci Maria Guryeva, o purtătoare de cuvânt a Amnesty International Ucraina.

Olena Shevchenko, lidera organizației Insight, spunea și ea că „scopul nostru este de a le arăta oamenilor că nu mai există loc pentru astfel de declarații din partea liderilor bisericii din Ucraina”. Ca răspuns, Biserica Ortodoxă din Ucraina a emis un comunicat în luna aprilie. În comunicat se menționau următoarele: „Ca șef al bisericii și ca om, Patriarhul are libertatea de a-și exprima opiniile, care se bazează pe moralitate”.

Ucraina este una dintre țările în care drepturile persoanelor LGBT sunt sistematic încălcate. Dintre țările europene cele mai prietenoase cu această minoritate, Ucraina se situa pe locul 35 din 49.

Până acum, peste 3.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Ucraina și peste 140.000 au fost infectați.

Citește și:
Kate Middleton spune că Prințul Wiliam este „foarte, foarte sexy', iar fanii sunt foarte, foarte surprinși de declarația ei

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle