Pandemia nu te ajută și te-ai plictisit îngrozitor? Activități utile care te țin ocupată și pentru care îți vei mulțumi

Pandemia deja ți-a pus semnificativ nervii la încercare, dar tu poți învăța să folosești o situație delicată în avantajul tău.

Pandemia nu te ajută și te-ai plictisit îngrozitor? Activități utile care te țin ocupată și pentru care îți vei mulțumi

Pandemia ne-a afectat pe toți. Pe unii doar emoțional, psihologic, pe alții și din punct de vedere profesional. Iar dacă vara a mai șters din disconfortul izolării din primăvară, sezonul rece este teribil de restrictiv din punctul de vedere al activităților. Așa că acum ce avem? Vremea neprietenoasă care ne ține în casă, dar și un foarte bun moment când poți să te angajezi în câteva acțiuni pe care poate le-ai amânat sau la care nu te-ai gândit niciodată.

Aranjează-ți cărțile

Biblioteca ta este în ordine sau un haos general? Când cauți o carte începi să scanezi vizual fiecare rând? Poți să le organizezi pe categorii! Dezvoltare personală, romane de dragoste, thriller, biografii etc. Ori chiar la nivelul superior poți să le pui în ordine alfabetică în funcție de autori.

Fă „curat” în calculator

Câte foldere inutile există? Câte documente de acum 1 an, 2 sau chiar mai mult îți ocupă spațiul? Desktop-ul tău e așa de aglomerat încât nici nu mai vezi imaginea din fundal? Rearanjează conținutul calculatorului, astfel încât să fie aerisit și mult mai user friendly. Similar poți proceda și cu e-mailul. Etichetele îți permit să sortezi e-mailurile pe categorii.

Elimină din poze sau aplicații

Revoluția ordinii nu poate ocoli telefonul mobil. Te plângi că nu ai suficient spațiu? Poți muta fotografiile în calculator sau pe un hard extern, poți șterge din capturile de ecran sau pozele amuzante la momentul lor, dar acum complet inutile. Sigur îți sunt de folos toate aplicațiile descărcate? Le vrei și pe ele grupate pe categorii?

Învață ceva nou

Îți doreai să vorbești germană? De ce nu te-ai înscrie la un curs online? Cochetai cu pictura și simți că ai talent? Exersează și dezvoltă această pasiune. Îți place să scrii? Participă la un curs de scris creativ. Te fascinează bunele maniere? Informează-te despre tot ce înseamnă eticheta. Nu există limită, doar să știi care îți sunt pasiunile și dorințele.

Antrenează-ți creierul

Procesul de învățare funcționează ca un adevărat tratament de reîntinerire pentru creier, și, desigur, poți merge mai departe cu asta. Orice calcul fă-l fără ajutorul calculatorului, implică-ți mâna nedominantă în diverse activități. Memorează poezii, numere de telefon. Toate contribuie la scăderea declinului cognitiv, păstrează mintea alertă inclusiv la bătrânețe, protejând-o de bolile degenerative. 

Reorganizează-ți timpul

Chiar dacă lucrezi de acasă și nu mai pierzi ore în trafic, ai senzația că ești mult mai ocupată decât înainte sau că ai pierdut controlul activităților tale. Este cazul să-l recâștigi și să elimini timpii morți care pot căpăta noi valențe mult mai utile, de la treburi casnice până la relaxare. Așadar fă-ți o agendă zilnică, în care să-ți planifici sarcinile, dar nu doar cele de serviciu ci și cele gospodărești. Învață să prioritizezi, să delegi, să amâni pentru a doua zi, să conturezi o distribuire a lor și în ceea ce privește viitorul apropiat sau mai îndepărtat.

Citește și:
Trucuri psihologice care îți vor fi de folos la prima întâlnire

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle