(P) Tips and tricks pentru o masă cu influențe iberice

Peninsula Iberică este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță, pe care milioane de turiști o vizitează anual. Orașele spectaculoase, dansul flamenco, coridele și toreadorii, dar și mâncarea delicioasă sunt motivele principale pentru care Spania și Portugalia sunt țările preferate pentru o vacanță exotică.

(P) Tips and tricks pentru o masă cu influențe iberice

Preparatele culinare din bucătăria iberică sunt rezultatul influențelor culturale ce au dus de-a lungul timpului la rețete unice și delicioase. Astfel, ibericii prepară și astăzi mâncărurile ca acum 200 de ani, folosind doar ingrediente naturale și sănătoase. În Spania și Portugalia, mâncarea gustoasă a devenit un stil de viață, în jurul căruia se formează prietenii și se înfiripă relații de iubire.

Dacă te-am făcut să îți dorești și tu o masă iberică tradițională, din 9 mai vei găsi la Lidl, prin gama Sol y Mar, produse autentice din Spania și Portugalia. Pentru a te bucura de acestea ca un adevărat iberic, poți încerca un meniu ușor, de vară, care va aduce atmosfera de vacanță la tine în farfurie.

La aperitiv, poți servi Gazpacho (6.99 lei), unul dintre cele mai cunoscute preparate iberice. Acesta este o supă rece, bogată în vitamine, cu un efect revigorant. Principalele ingrediente sunt roșiile, ardeii, castraveții, ceapa, usturoiul și uleiul de măsline. De obicei, se servește cu pesmet sau crutoane. Originar din sudul Spaniei, din regiunea Andalucia, preparatul este cunoscut în Portugalia sub numele de Gaspacho.

PaellaBucură-te de aromele unei mese iberice și nu rata unul dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din lume, Paella (11.99 lei). Acest preparat își are originea în secolul al XIX lea, când era pregătit de fermierii din munți, din orez și carne de vânat. Acum, este considerat unul dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare iberice și se gătește din orez, diferite tipuri de carne, legume proaspete și ulei de măsline. Savurează-l alături de un pahar de vin alb rece Albarino Rias Baixas (19.99 lei/0.75 L) și lasă-te învăluit de momentul tău de relaxare.

Încheie călătoria culinară pe meleagurile iberice, cu un desert tradițional. Churros (4.99 lei), originare din Spania, sunt făcute din aluat de gogoși și aromatizate cu scorțișoară. Crocante la exterior, acestea vor fi o încântare pentru simțuri.

Lasă-te surprins de bucătăria iberică și intră pe catalog.lidl.ro, pentru a putea descoperi produsele tradiționale din Spania și din Portugalia. În plus, savoarea unei mese iberice te poate duce direct în Portugalia! Cum? Tot ce trebuie să faci este să cumperi, în perioada 9-15 mai, de minimum 60 lei și cel puțin un produs Sol y Mar de la Lidl, să înscrii codul unic de pe bonul fiscal pe concurs.lidl.ro și poți câștiga o excursie în Algarve. Mai multe detaliile și regulamentul complet sunt disponibile pe lidl.ro.

Prinde chef de vacanță și haide să ne bucurăm împreună de o masă iberică cu produsele Sol y Mar de la Lidl!

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle