(P) The LifeRX. Lansarea noului model Lexus RX si in Romania urmeaza lansarii internationale sustinuta de actorul Jude Law

Odata cu lansarea primului model in anul 1998, Lexus RX s-a dovedit a fi extrem de apreciat in randul celor care isi doreau confortul unui model sedan premium, combinat cu flexibilitatea unui vehicul sport-utility, imbinate intr-un concept elegant si atragator. Imbinarea liniilor taioase cu cele curbate, ce definesc noul RX in intregul lui, reprezinta o evolutie indrazneata in stilul modelului.

(P)  The LifeRX. Lansarea noului model Lexus RX si in Romania urmeaza lansarii internationale sustinuta de actorul Jude Law

Mai mult decat atat, acest model atemporal – ce este totodata si cel mai bine vandut din gama de crossovere de lux – isi imbunatateste performantele prin noile sisteme de propulsie hibrida si benzina, tehnologii sofisticate de siguranta si prin caracteristici tehnologice menite sa sporeasca nivelul de confort, totul pentru a oferi cel mai bun vehicul sport-utility al marcii Lexus de pana acum.

„Cu noul RX am impins limitele design-ului indraznet si unic Lexus, continuand sa dezvoltam valorile de pionierat ale generatiilor RX anterioare.” Takayuki Katsuda, RX Chief Engineer

DESIGN EXTERIOR: ELEGANT SI MODERN CU LINII EXPRESIVE SI ATLETICE

Atunci cand a venit momentul proiectarii noului model RX, dorinta echipei de design a fost crearea un model mai indraznet, cu o caroserie mai puternica decat cea a modelului anterior, pastrand in acelasi timp intact caracterul elegant si luxos, amplificand in schimb trasaturile ergonomice. Mixul dintre liniile taioase, ca ale unui diamant, cu cele curbe ale noului RX, continua sa dezvolte dialectul recognoscibil al designului caroseriilor exterioare ale nou lansatelor modele Lexus (IS, NX si RC in special).

O puternica declaratie vizuala

Partea frontala a noului RX este caracterizata de o varianta amplificata a grilei fusiforme – emblematica pentru Lexus – cu o bordura cromata si faruri LED triple in forma literei L. Impreuna cu noile faruri de ceata LED ce incadreaza blocul optic, noul RX emana o aura eleganta si futurista in acelasi timp.

Dimensiuni reimaginate intr-un pachet indraznet si elegant

Deoarece posesorii generatiei curente de RX sustin ca dimensiunile exterioare ale vehicului sunt ideale pentru nevoile lor zilnice de transport, designerii Lexus au facut o prioritate din pastrarea relativ intacta a dimensiunilor caroseriei, redirectionandu-si energia spre imbunatatirea aspectului exterior. Noul RX are exact aceeasi inaltime (1690 mm pentru versiunea pe benzina, 1685 mm pentru RX 450h) si o usoara crestere a latimii per total (pana la 10 mm, rezultand 1895 mm), in timp ce lungimea a crescut cu 120 mm, ajungand la 4890 mm. Ampatamentul a crescut cu 50 mm, ajungand la 2790 mm, rezultatul fiind o crestere a spatiului pentru picioare, dar fara a modifica dimensiunile portbagajului. De asemenea, garda la sol este mai mare cu 10 mm, in ciuda faptului ca inaltimea este neschimbata in raport cu cea a modelului anterior.

Aerodinamica imbunatatita

Noi elemente aerodinamice au fost incorporate in forma exterioara a noului RX. Aceste imbunatatiri nu au crescut doar coeficientul aerodinamic al vehiculului (acum la 0,33), ci au reusit sa asigure atat un grad mai mare de stabilitate, cat si un nivel redus al zgomotului in cabina.

INTERIOR: LUXOS SI TOTUSI PRACTIC, INTERIORUL OFERA UN SPATIU FOARTE GENEROS

Ca si la exterior, interiorul noului RX reflecta o balanta impecabila intre functionalitate si lux. Pasagerii sunt inconjurati de materiale rafinate in interiorul habitaclului ce emana un nivel sporit de calitate si este construit printr-o maiestrie a detaliilor. Interiorul este reconfigurat si redesenat pentru a crea un echilibru intre spatialitatea si intimitatea habitaclului, si se dovedeste a fi ideal pentru sofer cat si pentru pasageri din perspectiva confortului, oriunde s-ar aseza.

Un mediu extrem de convenabil si functional

Designerii si inginerii Lexus au acordat o deosebita atentie redesenarii aspectului consolei centrale redesenate a noului RX, ceea ce a condus la o imbunatatire in folosirea schimbatorului de viteze, a suporturilor de pahare si a accesarii spatiilor de depozitare.

PROTECTIA MEDIULUI IMBUNATATITA

In plus fata de performantele si calitatile exceptionale, platforma modelului RX a fost creata pentru a contribui proactiv la sustinerea si conservarea mediului, prin eliminarea materialelor daunatoare din componenta motorului (plumbul si cromul hexavalent) si prin utilizarea materialelor plasticelor reciclabile Super Olefin Polymer, folosite la producerea intregii caroserii.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle