(P) Beneficiile psihoterapiei online in vremea pandemiei

(P) Beneficiile psihoterapiei online in vremea pandemiei

Izolarea socială, pierderea locului de muncă, reducerea venitului, fluxul constant de știri  negative sau pierderea celor dragi au dus la creșterea nivelului de anxietate pentru mulți dintre noi. Acestea au dus, de asemenea, la creșterea consumului de alcool și substanțe, ca modalitate de evadare.

Din păcate, mulți se confruntă cu probleme financiare sau de timp care le împiedică accesul  la îngrijirea sănătății mintale.

Restricțiile actuale și distanțarea socială fac dificil accesul la terapia individuală sau de grup. Este posibil  îți fie frică  mergi la cabinet, chiar dacă restricțiile au fost ridicate.

De la începutul pandemiei, tot mai mulți au ales sa apeleze la ajutorul unui psiholog online. O ședință online este la fel de eficientă  vizita într-un cabinet.

Iată câteva dintre beneficiile de care ar trebui  țineți cont atunci când alegeți psihoterapia online:

  1. Acces sporit. Psihoterapia online poate fi o soluție pentru pacienții care locuiesc în zone îndepărtate deoarece nu trebuie să piardă o zi intreaga pentru o ședință. Este, de asemenea, ideal pentru cei cu o stare fizica care le afectează mobilitatea.

  2. Costuri de transport reduse. Dacă psihologul nu este în apropiere, poți să pierzi mult timp mergand la ședințe. Nu există niciun cost pentru „călătoria” online.

  3. Terapia nu este întreruptă. Traficul, vremea rea și boala sunt doar câteva dintre motivele pentru care pacienții nu ajung la ședința de psihoterapie. Psihoterapia online elimină toate aceste obstacole, permițând pacienților să continue îngrijirea, crescând șansele de îmbunătățire.

  4. Ședințe mai frecvențe. Deoarece există mai puține probleme cu călătoriile, învoirea de la serviciu, pacienții pot programa ședințe mai dese, dacă simt nevoia. Acest lucru este extrem de important pentru pacienții cu probleme acute care au o nevoie urgentă de a vorbi cu un psiholog.

  5. Acces la mai mulți specialiști. Psihoterapia online oferă acces oricui, din orice parte a țării și chiar românilor din diaspora. Poate fi dificil sa ai acces la un psiholog Bucuresti sau din orice alt oraș, iar psihoterapia online este o soluție în acest caz.

Niciodată nu trebuie sa ignori problemele de sănătate mintală. Dacă te simți stresat, anxios sau deprimat, este bine sa ceri ajutor. Dacă ignori problema sau te gândești că va dispărea singura, aceasta se poate agrava.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle