O prietena (de Mihaela Nicola)

Aproape de ora bilantului anual, Mihaela Nicola marturiseste care a fost cea mai mare implinire a sa in anul care se sfarseste.

O prietena (de Mihaela Nicola)

Am deformatia (profesionala) a bilanturilor la sfirsit de an si la foarte inceputul fiecarei noi etape. Si am aplecarea perpetua spre (auto)analiza ca forma unica de a scana repere, de a imprumuta valori si de a sti in ce directie e progresul. Imi place sa-mi sfirsesc zilele cu zimbetul impacat al celui ce a mai descoperit o mi­nune, a mai facut o fapta memorabila, a mai sudat o caramida la cons­tructia propriei binefaceri. Imi pace sa intimpin diminetile cu o lista lunga de lucruri ce trebuie desavirsite rapid, in cadenta. N-am numai zile cu farmec, dar incerc sa le infrumusetez pe fiecare. N-am numai nopti line, dar incerc sa le presar pe fiecare cu vise parfumate. N-am numai ani linistiti, dar la capatul fiecaruia imi aleg doar sursa de izbinzi si bucuriile care sa ma inspire pentru anii ce vin.

In anul trecut am avut una dintre cele mai savuroase impliniri ale maturitatii. Am cistigat un prieten! Am avut, fireste, momente de cumpana, tristeti apasatoare, indoieli, tradari, dezamagiri si neputinte. Am avut bucurii traite cu voluptate, impliniri la care nu as fi stiut sa aspir, surprize fer­me­catoare de destin, vise desavirsite intr-o realitate mereu mai frumoasa decit cea pe care mi-o propun eu. Recunoasteti alternanta, nu-i asa? Recunoasteti succesiunea felului in care se impletesc momentele noastre de  indoiala cu cele care aduc certitudini frumoase? 

E complicat, la ca­patul unui (alt) an de viata, sa alegi cea mai notabila satisfactie. La unii dintre noi succesul se masoara in ascensiuni ierarhice, la altii in rotunjimea contului bancar. La unii dintre noi succes inseamna poza de familie, premiul copiilor la scoala, casatoria mult visata sau pur si simplu intilnirea cu ceea ce se va numi „iubirea vietii”. Altii definesc succesul ca fiind o suma de excursii in locuri neumblate ale planetei, extinderea propriei companii, investitii rodnice, achizitii de table lucioase in forma de autoturism sau cutii aspectuoase de beton intitulate „casa”.  Desigur, toate cele de mai sus au valoare, importanta si pe alocuri substanta. Dar citeodata, nici macar insumate nu reusesc sa defineasca o viata frumoasa.

Pentru mine, implinirea cea mai de seama a anului trecut este aceea ca am dobindit un suflet in fata caruia pot lasa la o parte scutul cu care imi protejez intimitatea. Am descoperit un om dintre cei rari care gindesc in profunzime, dintre cei care nu judeca invelisul, ci fondul. Am inca un prieten devotat! stiu, cu totii avem zeci de prieteni cu care ne bucuram timpul liber, cu care ne revedem placut la aniversari. Avem prietenii adolescentei si pe cei adaugati in timp. Tuturor ne suna telefonul in ziua de nastere si toti avem de facut daruri oamenilor dragi. Avem apropiati, cunoscuti, amici, parte­neri, colegi, vecini, confidenti cu care impartasim conversatii indelungi, cupe de celebrare a momentelor speciale sau pur si simplu timp, clipe de desfatare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle