O fotografie pentru vesnicie

Albumul de fotografii este cea mai importanta marturie vizuala (daca nu iei in calcul certificatul de casatorie) a nuntii tale. Pe acesta il vei rasfoi ori de cite ori vei dori sa iti amintesti cum aratai atunci cind erai tinara si indragostita. Asa ca trateaza cu multa seriozitate alegerea fotografului, ca sa nu ai regrete mai tirziu.

 

O fotografie pentru vesnicie

Atmosfera

Frumusetea unei nunti reusite consta atit in emotiile care plutesc in aer, cit si in atmosfera generala a evenimentului. Nu va limitati sa surprindeti in albumul de nunta doar „personajele” povestii, ci si „decorul” acesteia. Lasati libertate fotografului sa surprinda elemente de decor, de la aranjamente florale la elemente din tinuta mirilor, la marturii, detalii frumoase ale locatiei unde are loc nunta. Pozele de grup sint si ele importante, mai ales pentru invitati, insa nu va terorizati fotograful cu indemnul: „Fa-ne si noua o poza cu cutarica”. In loc sa faca „poze la panou” acesta poate surprinde instantanee inedite, imbratisari, priviri, o pereche care danseaza frumos… Faptul ca nu sta non-stop pe urmele voastre nu inseamna ca trage chiulul! (Plecam de la premisa ca e un fotograf serios.)

Sfatul unui stilist

Poate suna exagerat ce urmeaza sa iti propunem, dar daca citesti ELLE Mariaj inseamna ca esti pasionata de moda si ca apreciezi sedintele foto din revista. Dupa cum bine stii, acestea sint rezultatul unei echipe intregi, in care stilistul joaca un rol esential. Un stilist va sti intotdeauna ce forme te avantajeaza, ce pozitii ale corpului iti pun in valoare frumusetea si, foarte important, cum sa eviti greselile. Un stilist are inmagazinate in memorie mii de ipostaze foto si nu va ramine niciodata in pana de idei, in timpul unei sedinte foto.

Machiajul de fotografie

Un machiaj care nu arata bine in realitate nu va arata niciodata bine nici in poze. Sfatuieste-te inainte cu fotograful in privinta machiajului si nu iesi din calificativul „natural”. Chiar daca toate luminile reflectoarelor vor fi atintite spre tine, nu e cazul sa le faci fata cu un strat dublu de fond de ten. Te vei simti si vei arata ca si cum ai purta o masca!

Cadrul conteaza

O sala de nunti din Pipera cu spoturi galbene n-o sa arate niciodata precum un castel din valea Loarei. E valabil si pentru biserica sau sala din primarie unde se desfasoara cununia civila. Alege cu grija locatia nuntii, daca vrei sa ai fotografii frumoase! Spatiile largi, luminoase, dau libertate de miscare creativitatii fotografului. Puteti merge impreuna cu acesta intr-o vizita la aceste locatii pentru a alege impreuna unghiuri de fotografiere, pentru a discuta posibilitatile de luminare suplimentara etc. Cit despre pozele de la cununia civila, eu te-as sfatui sa le eviti complet. Daca totusi tii sa ai citeva in album, macar cere-i fotografului sa ti le printeze alb-negru.

In studio

Stim ca nu se mai poarta fotografiile de nunta in studio, dar asta se intimpla din cauza acelui fundal albastru care a compromis toate albumele din anii ’90. Insa din punct de vedere tehnic, conditiile de fotografiere din studio pot fi mult mai usor controlate de catre fotograf, si deci sint sanse mari de reusita. In plus, spre deo­sebire de locatie, aici iti poti schimba de cite ori doresti tinuta, daca ceva nu iti convine.

Albumul foto

Opteaza intotdeauna pentru un pachet de servicii care sa includa si albumul de nunta. Pentru fotograf, albumul tau este o carte de vizita prin intermediul careia munca lui face cunostinta cu potentiali clienti din grupul tau de co­legi, prieteni si cunostinte. Asa ca ii va acorda o atentie aparte. Alege impreuna cu el formatul si fotografiile. El va veni cu parerea profesionista, tu vei elimina fotografiile in care nu iti place cum arati. Aici, mai mult decit oriunde, se aplica regula „less is more!”. Un album cu treizeci cele mai frumoase fotografii va arata de o mie de ori mai bine decit unul cu o suta de fotografii inghesuite.

It Takes Two to Tango

Ai observat poate ca, pe tot parcursul acestui articol, m-am adresat la persoana a doua singular. Asta pentru ca majoritatea barbatilor nu sint foarte incintati cind vine vorba sa fie ei protagonistii unor sedinte foto prelungite. Asa ca incepe munca de lamurire cu alesul tau din timp. Explica-i cit de importante sint aceste amintiri vizuale, pe care cu si­guranta le va aprecia peste ani, cind nici tu, nici el, nu veti mai arata la fel de tineri si de, sa recunoastem, supli.

Alina Baisan

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle