O escapada in Saigon

Daca te tenteaza o vacanta in Asia, Vietnamul este o optiune care merita luata in calcul. Mihaela Frank s-a aventurat pina in Saigon, de unde a pornit apoi spre Delta Mekongului. si, dupa cum vei vedea, nu, nu regreta nimic…

Dar sa lasam lucrurile serioase pentru… alte publicatii si sa pornim la drum. Drum care, in cazul meu, s-a invirtit in jurul orasului Ho si Min (fostul Saigon, cel mai mare oras al tarii).

Opt milioane de oameni traiesc aici, si po­se­da patru milioane de motociclete! Asa incit, da, dragele mele, traficul este mai agitat decit cel din Bucuresti. Cit despre claxoane, si aici trebuie sa recunosc ca, desi pare greu de crezut, ne-au luat-o cu mult inainte – am vazut soferi claxonind pe sosele doar de dragul de a se auzi, ba chiar incropind mici ritmuri si melodii din claxon!
E greu sa-ti imaginezi, stiu, asa ca am facut zeci de fotografii incercind sa surprind cit de cit dansul nebunesc al motociclistilor, cu fetele lor acoperite cu masti de protectie (contra poluarii, desigur, dar si contra soarelui, caci standardele de frumusete vietnameze presupun un ten cit mai putin bronzat). In aceste conditii, sa traversezi o strada poate deveni o adevarata incercare. smecheria este sa faci primul pas, apoi sa continui sa mergi incet. Motociclistii vor serpui pe linga tine, iar cind vei ajunge – in viata – pe cealalta parte a drumului, vei avea sentimentul unei misiuni indeplinite. In ciuda acestor inconveniente, o plimbare prin oras nu trebuie ratata sub nici o forma.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism