Nigeria a interzis mutilarea genitala feminina

Mai mult de 130 de milioane de fete si femei au fost mutilate genital de-a lungul timpului, insa Nigeria a adoptat legea care interzice aceasta practica.

Nigeria a interzis mutilarea genitala feminina

Nigeria a scris istorie interzicand mutilarea genitala feminina datorita Legii impotriva Violentei asupra Persoanelor din 2015, adoptata de Senat in luna mai.

Aceasta este una din ultimele legi promulgate de actualul presedinte, Goodluck Jonathan, succesorul lui, Muhammadu Buhari, fiind investit in functie la finalul lunii mai.

Mutilarea genitala a femeilor este o procedura de indepartare partiala sau totala a zonelor genitale exterioare, provocand rani, fara a avea un scop medical.

Potrivit UNICEF, mai mult de 130 de milioane de femei si fete au suferit in 29 de tari din Africa si Orientul Mijlociu
, acestea fiind zonele in care aceasta practica este des intalnita.

Citeste si:
Destinatii de vacanta care iti vor schimba viata

Datorita acestei legi exista speranta ca aceasta practica va fi eliminata in totalitate. Din cauza mutilarii femeile au suferit de hemoragii, infectii, rani deschise, acestea provocand la randul lor efecte de lunga durata: infertilitate, complicatii la nastere sau infectii urinare puternice.

Potrivit unui raport UNICEF, comunitatile folosesc aceasta procedura pentru a reduce dorinta sexuala la femei si pentru a pregati fetele de maturitate.

Stella Mukasa, directoarea Centrului International pentru Cercetare asupra Femeilor pentru Gen, Violenta si Drepturi explica complexitatea interzicerii acestei legi:

,,Este crucial sa ne indreptam eforturile pentru a schimba perspectivele cultural-traditionale care stau la baza violentei impotriva femeilor. Doar asa aceasta practica nociva va fi eliminata.

Citeste si:
7 parcuri spectaculoase pe care merita sa le vizitezi

Foto: Anton_Ivanov / Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle