Motivul pentru care nu ai parte de mai mult sex!

O noua cercetare dezvaluie motivul pentru care unele femei au parte de mai multe partide de sex.

Motivul pentru care nu ai parte de mai mult sex!

Un nou studiu a dezvaluit faptul ca femeile ce sunt inconjurate de mai multi prieteni sau colegi de munca de sex masculin au sanse sa aiba parte de mai multe partide de sex.

Cercetarea a fost efectuata in cadrul Universitatii Oakland si a studiat comportamentul a 393 de barbati implicati in relatii heterosexuale, de lunga durata. Subiectii au fost rugati sa raspunda la un chestionar, ce continea intrebari legate de cat de atractive isi gasesc partenerele, numarul de prieteni sau colegi de munca de sex masculin al acestora sau cat de des au facut sex in ultima saptamana.

Conform rezultatelor, barbatii care au declarat ca partenerele lor primesc mai multa atentie masculina in mediile sociale si/sau profesionale, au tendinta de a face mai mult sex.

Oamenii de stiinta care au supravegheat cercetarea au declarat ca aceste rezultate sunt strans legate de conceptul de competitie a spermei', care este foarte des intalnit in natura, la speciile care se implica in activitati de natura sexuala. Acest concept survine atunci cand femela accepta un numar mai mare de parteneri sexuali pe o perioada mai scurta de timp, astfel cauzand competitia intre masculi, pentru a spori sansele paternitatii.

Aceasta competitie a cauzat dezvoltarea unor anumite ritualuri de imperechere in lumea vietatilor, precum oferirea de mancare femelelor inaintea actului sexual sau a canibalismului practicat de catre acestea.

Michael Pham, autorul principal al studiului, a declarat ca intentia barbatilor de a face sex mai des cu partenerele lor, atunci cand acestea sunt inconjurate de alti barbati in mediul social sau profesional, este un raspuns fiziologic. Amenintarea din partea altor masculi este un element ce reuseste sa creasca libido-ul barbatilor, datorita nevoii de a castiga o competitie.

Studiul a fost publicat recent in revista de specialitate The Journal of Psychology'.

Foto: young lovers kissing on the couch from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle