Modalități prin care umorul vă poate îmbunătăți relația de cuplu

Umorul e un bun aliat în cuplu, nu doar în interacțiunea zilnică, ci și în situațiile mai tensionate. Cum să îl folosiți în avantajul vostru.

Modalități prin care umorul vă poate îmbunătăți relația de cuplu

Când stresul e deja o constantă zilnică, umorul devine o armă imbatabilă împotriva lui. Iar stresul este un agent distructiv și pentru relație, întrucât de multe ori ai tendința ca în cuplu să verși acele emoții negative pe care nu te simți confortabil să le scoți la iveală în alte situații, de exemplu cu colegii sau șeful, ori cu copiii. Sau stresul te împinge la autoliniștiri la fel de nesănătoase precum mâncatul compulsiv, consumul de alcool, fumatul, shopping necontrolat ce implicit aduce destabilizare financiară.

Multiple conflicte pot fi detensionate prin umor

Pe moment ceva poate avea o miză serioasă și un mare potențial conflictual. Iar umorul va descreți frunțile și va scădea miza respectivă. Umorul te va face să privești mai puțin critic observația partenerului de cuplu și vă va determina să nu intrați în lupta pentru putere extrem de distructivă pentru orice relație. Ești destul de rigidă și accepți cu greu provocările? Nu ieși din zona de confort? Umorul ajută tranziția către noi experiențe sau îți va da curaj să îți asumi riscuri.

Pur și simplu vă distrați împreună

Iar pentru asta nu aveți nevoie de foarte mult. Puteți viziona un film de comedie, puteți merge la o piesă amuzantă, vă puteți uita la un spectacol de stand up comedy. Reînvățați să râdeți, să preluați de acolo anumite glume care pot deveni ale voastre. Vă antrenați în arta umorului făcând glume unul pe seama celuilalt, fără însă să fie jignitoare. Căci chiar și când discutăm despre umor, nevoia de respect rămâne esențială. Umorul este un foarte bun liant, indiferent de situație. Iar cel mai bun exemplu sunt înmormântările, când umorul devine un mecanism de coping care îi ajută pe cei îndurerați să facă față situației.

Creșteți atracția

Căci, da, umorul este atrăgător. Gândește-te la petreceri, unde cel mai mare succes îl are persoana cea mai volubilă, deschisă, amuzantă. Când partenerul tău este zâmbitor și cu un umor de calitate nu începi să îl privești cu alți ochi, față de momentele când e închis, taciturn, irascibil? Aceeași regulă se aplică și pentru tine. Micile teasing-uri cresc și atracția mentală care impactează atracția fizică, de unde și o viață sexuală îmbunătățită.

Conectarea cu latura ta ludică

Fiind încărcată de probleme și responsabilități probabil că aproape ai uitat că poți fi și amuzantă, capabilă să dai replici cu umor și inteligente. Așa că te vei conecta cu partea ta de copil care vrea să iasă la joacă, dar a fost ținut prea multă vreme îngropat în teme, și îți vei îmbunătăți și imaginea de sine.

Citește și:
Te gândești la despărțire? Inventarul de probleme care îți arată că iei decizia bună

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle