Maurice Munteanu: Jurnal de #stauacasă 31

În care intră în scenă prezentatoarele de știri

Maurice Munteanu: Jurnal de #stauacasă 31

Într-una dintre vacanțele pe care le-am petrecut în Franța, pe vremea când eram copil, am descoperit-o pe Claire Chazal, cea care a prezentat știrile la TF1 mai bine de 24 de ani.

Impactul a fost destul de puternic, din moment ce amintirea ei este încă vine în memoria mea. Cred că cel mai bine aș putea să o descriu dacă i-aș asocia imaginea cu mirosul unui parfum – Sisley, Soire de Lune.

Nu întâmplător aduc în discuție acest nume. Deși nu sunt un consumator de știri, în general mă mulțumesc cu buletinul zilnic de la BBC News, la care sunt abonat, în această perioadă am tot urmărit, evident, ce se întâmplă în plan local.

Ce se întâmplă în plan local știm toți, dar nu și prezentatoarele de știri, lipsite complet de orice noțiuni de stil & estetică, prezentatoare care trăiesc într-o gravă confuzie de ani de zile. Nu de puține ori am fost șocat de machiajele stridente și coafurile țopești pe care acestea le adoptă, uitând care este rolul lor.

În momentul de față avem de-a face cu două direcții – prezentatoarea haioșică, îmbrăcată în culori vesele, ca să nu spun vulgare, accesorizată nepotrivit, ca să nu spun ridicol, și coafată hazliu sau tunsă asimetric, în ton cu imaginea propusă.

Sau cealaltă zonă stilistică – prezentatoarea care se dorește un fel de femeie fatală (!!!), machiată excesiv cu negru la ochi, coafată în maniera old Hollywood, varianta localo-sătească, și care abordează ținute cu o intenție sexy, în zona celor de seară.

Bref, ce propun zilnic aceste doamne (asistate sau nu) este inadmisibil. Garderoba unei prezentatoare de știri ar trebui să conțină exclusiv cămăși impecabile din poplin sau mătase, în funcție de bust și siluetă, sacouri neutre, chiar austere, croite fără cusur, și, eventual, topuri sau rochii clasice, în tonuri la fel de discrete.

Aseară vorbeam cu o prietenă chiar despre Claire Chazal, care ar trebui să devină modelul suprem pentru toate prezentatoarele de știri – de la tonul folosit și modul în care se machiază, la maniera civilizată & discretă în care se îmbracă.

Acesta ar fi un prim pas spre normalitate.

Citește și:
10 lucruri pe care să le citești în ELLE de mai, disponibil acum online, gratuit

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle