Maurice Munteanu: Jurnal de #stauacasă 17

În care mă gândesc la pantofii care nu se vor demoda niciodată

Maurice Munteanu: Jurnal de #stauacasă 17

Ieri m-am trezit, mai mult fără voia mea, într-o discuție despre pantofi & liste de shopping sezonier. Sigur, au fost voci care spuneau că „țara arde și baba se piaptănă”, voci care, dimpotrivă, susțineau ideea unei sesiuni online de cumpărături pentru că, nu-i așa, lumea o va lua de la capăt etc.

Mie mi s-a cerut părerea despre pantofii care nu se vor demoda niciodată. Totul a plecat de la niște sandale Gucci, care țipau a trend, a moft, și care mai și costau o mică avere. Evident, am susținut acele piese pe care le vei purta liniștită și după pandemie, și atunci când va dispărea moda platformelor, practic, oricând. Asta înseamnă să faci shopping inteligent și să-ți cunoști nevoile.

Ideea de a umple o cameră întreagă cu pantofi pe care nu ajungi să-i porți aproape niciodată, care nici măcar nu îți mai plac după o perioadă scurtă de timp, mi se pare vulgară și inutilă. Am trecut și eu prin asta. M-am lecuit.

Iată câteva opțiuni decente din oferta de sezon. Sunt absolut convins că aceste modele vor rezista eroic, indiferent de trenduri.

Saboții olandezi – Margaret Howell

I-au purtat generații întregi de copii, de fashioniste, de cetățeni oarecare. Fii convinsă că îi vei purta și tu, cu aceeași plăcere.

Pantofii Mary Jane – A.P.C.

Fetițistici, cuminți, pot implica chiar și o abordare sexy-Lolita, autentică. De la jeanși la rochii midi, negre, sunt pantofii care pot face parte din orice scenariu.

Cizmele 70’s – Celine

Pe lângă cizmele clasice de călărie, reinterpretate atât de frumos de Ann Demeulemeester, iată un model cu care nu vei da niciodată greș – cizmele cu vârful nici prea pătrat, nici prea rotund, nici prea ascuțit, și cu un toc suficient de înalt.

Balerinii cu baretă – Chanel

Un model cunoscut & adorat de-a lungul timpului, care arată cel mai bine în varianta clasică, de piele velur; ideea e să îi porți cât mai mult, nu trebuie să arate noi în permanență, dimpotrivă.

Pantofii masculini cu talpă din crep- Lemaire

Un model clasic, făcut celebru de Clarks. Alege aceeași piele velur și lasă-i să te însoțească ori de câte ori ai chef. Acest model inspiră ideea de simplitate și civilizație, va intra în istorie alături de cămașa din poplin și trenci (acel trenci purtat dintotdeauna, nu trenciul purtat pentru că se poartă acum trenciurile).

Citește și:
Va intra moda într-o așa zisă hibernare? Și cum va arăta ea după pandemie?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle