Ludovic Orban, despre deschiderea hotelurilor și a restaurantelor după 15 mai

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria de către premierul Ludovic Orban, acesta a oferit clarificări cu privire la deschiderea restaurantelor și a hotelurilor.

Ludovic Orban, despre deschiderea hotelurilor și a restaurantelor după 15 mai

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență nu se va prelungi și că după data de 15 mai România va intra într-o stare de alertă, premierul Ludovic Orban a declarat când anume și dacă vor fi deschise restaurantele și hotelurile. 

Premierul Ludovic Orban a precizat că după 15 mai, hotelurile vor fi deschise. „Vom deschide comerţul. Sigur, cu excepţia mall-urilor. Dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, pentru că oamenii pot să cumpere şi atunci va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri. Libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibil, pentru că o să crească consumul. Și hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai”, a declarat Ludovic Orban, informează Digi 24..

În ceea ce privește restricțiile, acestea se vor aplica asupra restaurantelor, cafenelelor și barurilor din cauza riscului epidemiologic crescut. Ludovic Orban a susținut faptul că restaurantele, în special cele în spațiile închise, au un risc epidemiologic mult mai mare.

Ludovic Orban a punctat faptul că deschiderea restaurantelor, cafenelelor și barurilor depinde de evoluția pandemiei și că nu se exclude ca unele în spații deschise să își elimine restricțiile după o anumită dată. „După data de 15 mai, pe baza evaluărilor pe care le avem în momentul de faţă, nu se vor deschide restaurantele, cafenelele şi barurile, nici din spaţii închise, nici din spaţii deschise. În funcţie de evoluţia epidemiei, în funcţie şi de evoluţia condiţiilor meteorologice, nu excludem posibilitatea ca cele în spaţii deschise, în anumite condiţii, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie. E adevărat, riscul epidemiologic în spaţii deschise pentru restaurante, cafenele este mai mic, dar şi aici trebuie să ţinem cont că există un risc şi să luăm măsurile de protecţie specifice pentru a reduce riscul de răspândire.”

Citește și:
Care este părerea lui Raed Arafat despre pașapoartele imunologice

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video