Lucruri pe care trebuie sa le spui in timpul unei dispute de cuplu!

Obisnuiesti sa fii o adevarata luptatoare in timpul certurilor cu persoana iubita, in speranta ca vei reusi sa il faci sa inteleaga ce simti? Ei bine, afla ca aceasta tactica nu va va ajuta sa solutionati conflictele.

Lucruri pe care trebuie sa le spui in timpul unei dispute de cuplu!

6. Care este adevaratul motiv al disputei?'

O mica ciondaneala poate ascunde, de fapt, o problema mai mare, in special atunci cand acestea devin tot mai dese si par sa se desfasoare in jurul aceluiasi subiect. Data viitoare cand simti ca incepeti sa va certati din cauza unui lucru aparent insignificant, incearca sa te opresti putin si sa iti intrebi partenerul care este adevaratul motiv al acestor mici dispute. Discutati in liniste si vorbiti-va cu deplina sinceritate, pentru a putea ajunge la miezul problemei.

7. Nu este doar problema ta, este si problema mea!'

Aceasta fraza are puterea sa schimbe cursul unei dispute, deoarece ii arati partenerului tau ca nu il faci pe el vinovat de ce se intampla, ci esti dispusa sa iti asumi partea ta de vina si sa il ajuti. In plus, taberele tu impotriva lui' se vor transforma in voi impotriva problemei'. Veti evita dezbinarea si veti actiona asemeni unei echipe!

8. Sa luam o pauza!'

Ai incercat sa iti dai seama cate lucruri dureroase ai zis atunci cand emotiile par sa te acapareze? Daca ai observat ca ai tendinta sa spui lucruri suparatoare in timpul unei dispute, doar pentru a-l rani pe celalalt, poate ar fi mai bine sa iti acorzi putin timp inainte de a servi o noua replica. Te indemn ca in asemenea cazuri sa ii spui ca poate ar fi mai bine sa luati o pauza de la cearta, pentru a va face ordine in ganduri si sentimente.

9. Te iubesc!'

Probabil ca aceste cuvinte reprezinta cel mai bun calmant in momentele de tensiune maxima. Desi poate parea extrem de dificil sa ii spui Te iubesc!' atunci cand simti ca nu il mai suporti, aceste vorbe sunt un memento infailibil pentru legatura si sentimentele dintre voi.

De asemenea, daca partenerul tau incearca sa calmeze spiritele, mergi in intampinarea tentativelor sale. Empatia este unul dintre elementele-cheie a solutionarii conflictelor.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle