Lucruri pe care trebuie sa le spui in timpul unei dispute de cuplu!

Obisnuiesti sa fii o adevarata luptatoare in timpul certurilor cu persoana iubita, in speranta ca vei reusi sa il faci sa inteleaga ce simti? Ei bine, afla ca aceasta tactica nu va va ajuta sa solutionati conflictele.

Lucruri pe care trebuie sa le spui in timpul unei dispute de cuplu!

Disputele de cuplu sunt unul dintre cele mai dureroase si dificile lucruri, iar rezolvarea acestora este delicata, daca nu chiar imposibila uneori. Acest lucru se datoreaza faptului ca partenerii nu reusesc sa comunice in mod productiv, ci arunca reprosuri! Exista insa, unele fraze, care spuse, ajuta la rezolvarea pasnica si sincera a problemei.

1. Nu trebuie sa rezolvi problema – te rog doar sa ma asculti!'

Aceasta fraza este replica potrivita pentru situatiile cand partenerul tau iti zice mai mult sau mai putin direct ca ar fi cazul sa nu te mai plangi'. Daca ii spui ca nu trebuie sa iti rezolve el problemele, ci doar sa te asculte, abordezi o metoda non-conflictuala de a-i indica ca ai nevoie de cineva care sa te lase sa ii povestesti despre situatiile stresante. In plus, acesta ar trebui sa aprecieze increderea de care dai dovada atunci cand il alegi pe el drept persoana caruia ii povestesti ce te framanta.

2. Te rog, incearca sa intelegi si punctul meu de vedere!'

Unul dintre primele lucruri la care partenerii par sa renunte atunci cand se cearta este empatia si capacitatea de a incerca sa se plaseze in locul celuilalt. Atunci cand acuzatiile incep sa se inmulteasca rapid, iar conflictul pare sa escaladeze, fiecare parte pare sa uite de existenta unor alte pareri decat cele proprii. Daca stabiliti de la bun inceput ca fiecare sa incerce macar sa inteleaga si punctul de vedere al celuilalt, este posibil ca cearta iscata sa nu se transforme in ceva mai grav.

3. Acest lucru este important pentru mine! Te rog sa ma asculti.'

Desi ai crede ca suntem construiti' astfel incat sa fim capabili sa ii ascultam pe ceilalti pentru a intelege ce spun, in majoritatea cazurilor si, in special, in timpul unei dispute, aceasta caracteristica pare sa dispara. Suntem prea concentrati pe ce vrem sa spunem partenerului atunci cand ne vine randul sa dam replica si nu incercam sa intelegem sensul vorbelor adresate noua. Poate daca ai strecura aceasta fraza in timpul disputelor, veti reusi sa va temperati, sa va acordati mai multa atentie si sa explicati lucrurile care conteaza cu adevarat pentru amandoi!

4. Recunosc si partea mea de vina!'

Este una dintre cele mai populare tactici – invinovatirea celuilalt pentru toate problemele din cuplu este un lucru pe care l-am facut fiecare din noi, cel putin o data in viata. Insa, nimanui nu ii place sa ii fie pusa in carca intreaga vina pentru impasul in care a ajuns relatia. Adevarul este ca, intr-o relatie nu exista niciodata doar un singur vinovat, fiecare dintre parteneri comite greseli, iar recunoasterea acestora este un pas important catre solutionarea conflictului.

5. Ne indepartam de subiect!'

Ati inceput sa va certati din cauza vaselor din chiuveta si ati ajuns sa va aduceti acuzatii referitoare la vacanta esuata de acum doi ani. Daca obisnuiti sa readuceti in prezent motivele de suparare din trecut, o simpla cearta se poate transforma intr-o lista lunga de invinuiri, acuzatii si reprosuri. Incearca sa te abtii sa reamintesti momente din trecut in care acesta te-a suparat si da-ti silinta sa discutati doar problema din cauza careia ati inceput sa va certati!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle