Lucruri importante pe care nicio femeie nu ar trebui să le mai facă

Se știe că femeile, în general, sunt cei mai mari dușmani ai lor și singurele care pot schimbă asta într-un mod favorabil. Sunt anumite lucruri care nu te ajută, dar pe care le faci oricum, din empatie.

Lucruri importante pe care nicio femeie nu ar trebui să le mai facă

Poate crezi că astfel vei avea o viață socială mai bună, însă efectele negative sunt resimțite pe termen lung în starea ta psihică. Iată câteva exemple de fapte pe care ar trebui să încetezi de astăzi să le mai practici:

1. Nu îți mai cere tot timpul scuze

S-a demonstrat că femeile au tendința de a se scuza mai des decât bărbații, iar asta nu e neapărat un lucru bun. E OK să îți asumi responsabilitatea pentru greșeli, dar nu face din asta o practică socială. Ai tot dreptul să nu fi de acord cu părerile altora și să ai preferințele tale, cărora nu trebuie să le găsești scuze sau motive. Spune „îmi pare rău” unei persoane doar atunci când simți că i-ai greșit cumva!

2. Încetează să mulțumești pe toată lumea

Cheia către o viață împlinită este să încetezi să le faci pe plac altora și să îți neglijezi propriile dorințe. Creează-ți câteva limite și nu-ți fie teamă să le respecți! Oamenii care merită nu vor fugi de lângă tine, ci vor aprecia un om integru, care știe ce vrea de la el și de la alții. Nesiguranța nu trebuie să fie un „da” permanent, din complezență. Nu uita că mai întâi trebuie să te faci pe tine fericită și apoi pe alții.

3. Nu privi mâncarea ca pe un dușman

Un alt lucru important pe care femeile ar trebui să îl facă pentru a trăi o viață sănătoasă ar fi să nu mai asocieze mâncarea cu inamicul numărul 1. E absolut normal să îți pese de cum arăți și cum te simți, însă ai grijă ca asta să nu devină o obsesie. Știi foarte bine că unele femei confundă alimentația sănătoasă cu înfometarea. Dacă te regăsești în această categorie acordă atenție felului în care mănânci, dar nu trebuie să te simți vinovată pentru orice înghițitură.

4. Nu te compara mereu cu alții

O mulțime de oameni își compară propria viață cu cea a prietenilor, iar în ultima vreme cei virtuali sunt foarte populari. Însă pe rețelele de socializare, în general, toată lumea e fericită, se bucură de viață și își afișează doar realizările. Așadar, comparându-te cu „perfecțiunea” ajungi să îți creezi complexe, anxietate, iar acest lucru nu te ajută să evoluezi. Deci, încetează cu asta! Nu vezi decât ceea ce vrea celălalt să arate și oricine are părți mai puțin bune în viața sa.

5. Pauze de la pantofii cu toc

Poate ți se pare ciudat și nu ești de acord, dar trebuie să știi că tocurile purtate foarte des îți afectează în timp circulația sângelui și sănătatea. Probabil te gândeșți că altfel arăți încălțată cu o pereche de stiletto, ești mai elegantă, mai grațioasă, însă cu puțină atenție la detalii poți fi la fel de stylish și cu pantofi cu talpă plată. Dă-le o pauză tocurilor începând de mâine și picioarele îți vor fi recunoscătoare!

6. Frica de singurătate

Mulți oameni ajung să aibă o relație în care nu (mai) există iubire doar de teama de a nu rămâne singuri. Nu fi unul dinte ei! Este mult mai bine singură decât într-o relație care nu te împlinește pe toate planurile.

La un moment dat vei găsi și persoana care ți se potrivește. Până atunci, distrează-te și nu uita că, atunci când ești sinceră cu tine, lucrurile vor deveni mult mai simple. Mai bine single decât cu cineva care e acolo doar prin simpla prezență.

7. Prietenii cu „două fețe”

Un alt lucru pe care cele mai multe femei îl fac este să își țină aproape prietenii falși, doar pentru a nu le răni sentimentele. Astfel de relații toxice nu te ajută cu nimic, dimpotrivă, te seacă de energie și încredere în oameni. Viața e prea scurtă ca să ai în jurul tău astfel de „vampiri de energie”.

Așa că nu pierde timpul cu persoane care nu merită atenția ta și îți dau o stare proastă. Trebuie să te bucuri de fiecare moment fără să îți pese de sentimentele oamenilor care te rănesc în mod constant.

8. Nu stabili deadline-uri pentru evenimentele importante din viață

De câte ori nu ai spus, poate în joacă sau nu, când vrei să te căsătoreșți, când vrei să ai primul copil, etc.? OK, toată lumea face asta, dar asta ar trebui să rămână, totuși, la stadiul de joacă.

Problema e că multe femei își plănuiesc în detaliu evenimentele importante ale vieții lor și își creează deadline-uri, ca mai apoi să fie dezamăgite când lucrurile nu merg conform planului. Dacă obișnuiești să faci astfel ar trebui să știi că nu poți controla absolut orice, iar asta e un lucru bun. Nu este nicio tragedie dacă nu îți ies toate cum ți-ai propus. Bucură-te de prezent și lasă lucrurile să se întâmple de la sine!

Așadar, dacă „te sabotezi” singură în aceste moduri ar trebui să te gândeșți mai bine la prioritățile tale de viitor. Încetează să faci aceste lucruri pentru a avea o viață mai sănătoasă, mai fericită și mai împlinită.

Citește și:
Tipuri de oameni care apar în viața ta cu un scop. Ce înveți de la fiecare

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle