Lucruri despre care ar trebui sa vorbesti zilnic cu partenerul tau

“Cum a fost ziua ta?” Deja cunoastem aceasta intrebare, mult prea multe cupluri iau in calcul felurite intrebari standard in momentul in care se intalnesc. Nu e un lucru rau neaparat, insa aceasta conversatie deja tipica si de rutina, probabil ca nu va ajuta in a avea o relatie ceva mai profunda.

Lucruri despre care ar trebui sa vorbesti zilnic cu partenerul tau

E usor sa cazi in rutina zilnica, dar nu crezi ca merita sa te straduiesti un pic mai mult in a face prioritara legatura dintre voi doi?

Pastrarea nevoilor emotionale in minte, atat ale tale cat si ale partenerului tau, iti poate fi de un real ajutor. E necesar sa constati nivelul de energie al partenerului in momentul in care soseste acasa. Identifica unde se situeaza si fii sigura ca el va aprecia asta enorm.

Asadar, cum poti avea o comunicare semnficativa cu partenerul tau fara sa te simti ca si cand ai fi un terapeut? Iata cateva subiecte pe care le puteti aborda cand luati cina (sau in timp ce vizionati maratonul de Netflix pe canapea) in fiecare zi pentru a dobandi conexiunea despre care am mentionat mai sus. Poate chiar vei ajunge sa inveti ceva nou despre el.

1. Scopuri

La ce lucrezi din punct de vedere emotional, personal, mental, profesional? Speri sa iti schimbi locul de munca, sa finalizezi un proiect sau sa construiesti o gradina de-a lungul anului? Sau poate ca scopul tau are la baza lucruri mai marunte, cum ar fi sa faci yoga in fiecare zi din saptamana care vine. Impartaseste-ti scopurile, atat cele mari, cat si cele mici. Vorbind despre ele vei fi mai determinata sa le duci pana la capat, dar ii vei si oferi partenerului tau ceva tangibil si demn de incurajari.

2. Greutati

Spune-i partenerului tau care a fost cel mai greu lucru pe care l-ai experimentat saptamana asta, fie ca e vorba de un lucru de-a dreptul nebunesc intamplat la job, o conversatie ciudata cu sora ta sau pur si simplu, un antrenament mai solicitant. Spune-i si lui sa-ti impartaseasca momentele mai dificile prin care a trecut pe parcursul ultimelor zile. Va veti simti mai apropiati unul fata de celalalt stiind lucrurile cu care va confruntati.

3. Sanatate

N-ai prea dormit in ultima vreme? Ai o durere ciudata de spate? E posibil ca partenerul tau sa aiba o solutie destul de buna referitoare la aspectul care te necajeste. Abordand problemele de sanatate va poate face pe amandoi mai precauti luand astfel masuri corespunzatoare in vederea tratarii lor.

4. Vremurile bune

Readucandu-va aminte de timpurile frumoase pe care le-ati petrecut impreuna va poate induce o bunastare. Iubitule, iti mai aduci aminte cand…' e un mod minunat de a incepe o conversatie. E atat de frumos sa va aduceti aminte de locurile in care obisnuiati sa iesiti, momentul in care v-ati casatorit, cand v-ati cumparat casa, cand ati avut primul copil, cand ati fost promovati la job. Amintindu-va de istoria solida pe care o aveti in spate impreuna reprezinta o modalitate prin care va puteti intari legatura actuala.

5. Viitor

Vorbiti despre viitor, atat despre planurile individuale, cat si despre cele de cuplu. Desigur, puteti discuta despre acea vacanta in Paris pe care esti pe cale sa o rezervi, dar mergi totusi mai in profunzime. Intreaba-ti partenerul unde va vedeti peste 10 ani sau cum ar vrea sa se simta cand se va uita la viata lui la varsta de 80 de ani. Formand si creand aceeasi viziune de viitor nu va poate face decat un cuplu si mai unit.

6. Pentru ce esti recunoscatoare

Pentru ce esti recunoscatoare in viata? Care sunt lucrurile pe care le apreciezi cel mai mult la partenerul tau? Care e acel lucru pe care partenerul tau l-a facut in saptamana sau luna care a trecut si pentru care ai vrea sa-i multumesti? Multumindu-i, nu vei face decat sa cresti ca individ, asa ca imagineaza-ti posibilitatile care pot exista de-a lungul timpului pentru relatia voastra.

Text: Denisa Matei

Foto: PR

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle