Libertatea apartine oficial categoriei „Stiri generale”, conform clasificarii BRAT

București, 14 aprilie 2016

Libertatea apartine oficial categoriei „Stiri generale”, conform clasificarii BRAT

În ședința de marți, 12 aprilie 2016, Consiliul Director al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT) a decis prin vot, cu o majoritate covârșitoare, schimbarea încadrării Libertatea din categoria „Tabloid' în categoria „Știri generale', atât în ceea ce privește ediția tipărită cât și ediția online. Au fost prezenți 18 din cei 19 membri ai Consiliului Director BRAT, 15 au votat pentru adoptarea hotărârii iar 3 împotrivă. Rezultatul votului Consiliului Director BRAT confirmă oficial schimbarea fundamentală a discursului editorial Libertatea petrecută în ultimii 2 ani. 

 

În urmă cu doi ani a început procesul de repoziționare a brandului Libertatea, din dorința de a avansa din zona de tabloid, în cea de știri generale. Urmând această strategie, Libertatea a început să abordeze consistent, într-o manieră clasică, subiecte mari, generaliste, pornind de la politică și terminând cu informațiile externe, atât în ediția online, libertatea.ro, cât și în cea tipărită. Libertatea se bazează în foarte mare măsură pe conținutul exclusiv, produs de jurnaliștii proprii, pe rețeaua de corespondenți locali și colaboratori externi precum și pe conținutul syndicated, de agenție.

 

Profilul demografic al cititorilor libertatea.ro confirmă rezultatul votului Consiliului Director BRAT: 38% au studii superioare iar 43% aparțin categoriei ESOMAR AB.

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle